מתכון תבשיל שישליק ושעועית | השף הלבן

תבשיל שישליק ושעועית

ארוחה מלאה, טעימה ומזינה שמבוססת על מוצרים קפואים מהמקפיא: תבשיל שישליק ושעועית שכל אחד יכול להכין ברבע שעה של עבודה!

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל שישליק ושעועית
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4-6:

  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כוסות (200 גרם) שעועית ירוקה חתוכה "סנפרוסט"
  • מלח ופלפל
  • 400 גרם שישליק עוף מצונן "מאמא עוף"
  • 6 כפות חומץ יין לבן
  • קורט נדיב של פפריקה חריפה
  • 1 כפית רוטב טבסקו
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • עלי רוזמרין לעיטור
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כוסות (200 גרם) בצל קצוץ מוקפא "סנפרוסט"
  • 2 ענפים קטנים של רוזמרין
  • 2 שיני שום גדולות קלופות וחצויות
  • 2 כוסות (300 גרם) שעועית לבנה מוקפאת "סנפרוסט"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה, ומטגנים את הבצל מעל להבה גבוהה עד שהוא מזהיב.

  • 02.

    בינתיים, מחממים כפית שמן בסיר רחב או במחבת עמוקה, ומטגנים ענף רוזמרין ושיני שום חצויות במשך 30 שניות. מוסיפים את השעועית הלבנה, מערבבים ומטגנים במשך דקה. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך 3 דקות. מוסיפים שעועית ירוקה, מתבלים במלח ובפלפל, מביאים שוב לרתיחה, ומבשלים בלי כיסוי במשך 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים את חתיכות השישליק לבצל המטוגן, מערבבים ומטגנים עד שהן מתחממות. מוסיפים למחבת השישליק את תערובת השעועית החמה יחד עם שארית שמן הזית, חומץ, פפריקה חריפה, טבסקו ופפריקה מעושנת. מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. מסלקים את ענף הרוזמרין המבושל, וזורים עלי רוזמרין טריים. מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)