בלונדיז עם נטיפי חמאת בוטנים ופיסטוקים
חיתוכיות עשירות וטעימות להפליא. מסוג העוגות שהופכות את הפסקת הקפה לפינוק אמיתי.
המרכיבים ל18:
- 120 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- ⅓ כוס (65 גרם) סוכר לבן
- ½ כוס (90 גרם) סוכר חום מהודק
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות
- ½1 כוסות (190 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- ¾ כוס (100 גרם) נטיפי חמאת בוטנים
- 100 גרם שוקולד מריר 60% לפחות קצוץ גס
- 75 גרם פיסטוקים קלופים חצויים
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ במעט חמאה, ומרפדים את תחתיתה
-
02.
ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170
-
03.
מעלות).
-
04.
מערבלים את החמאה עם שני סוגי הסוכר
-
05.
ועם תמצית הווניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים
-
06.
היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבלים רק עד שנוצר בצק
-
07.
אחיד. מוסיפים את רוב הכמות של נטיפי חמאת הבוטנים ושל השוקולד הקצוץ (שומרים קצת
-
08.
לעיטור) וחצי מכמות הפיסטוקים. מערבבים במרית. מורחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה.
-
09.
זורים למעלה את הפיסטוקים הנותרים ואת נטיפי חמאת הבוטנים והשוקולד הקצוץ השמורים.
-
10.
אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30-25
-
11.
דקות, עד שהמאפה שחום ויציב למגע. מצננים.
-
12.
חותכים את המאפה ל־18 מלבנים מוארכים
-
13.
(6 רצועות לרוחב ו־3 לאורך). מעבירים לקופסה בעלת מכסה אטום.
הידעת?
נטיפי חמאת בוטנים (Peanut Butter chips), שנראים כמו שוקולד צ'יפס בהירים, אפשר למצוא ברשתות השיווק.