קדירת בקר ושורשים עם חומוס ומנגולד
קבלו מתכון לקדירת שורשים ובשר בקר מושלמת וממש לא מסובכת להכנה בזכות הלקטים של "סנפרוסט" המקצרים כאן משמעותית את זמן ההכנה
בשרי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: טליה הדר
המרכיבים ל8 מנות:
- 1 שקית (800 גרם) לקט שורשים מוקפא, סנפרוסט
- 1.5 ק"ג בשר בקר מספר 5, חתוך לקוביות של 1X1 ס"מ "אדום אדום"
- 1 כף שמן זית
- 4 כפות חרדל דיז'ון
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 שקית (400 גרם) גרגירי חומוס מוקפאים סנפרוסט
- צרור עלי מנגולד, חתוכים למקטעים של 1 ס"מ
- 1 כוס מים
- 1 גבעול רוזמרין
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 150 גרם אגוזי מלך, קלויים
- עלים מ-5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים בסיר עמוק מים עם כף מלח, מבשלים את השורשים כ-15 דקות ומסננים.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את החרדל, הפפריקה, והשום בקערה קטנה ומניחים בצד.
-
03.
מחממים בסיר ברזל יצוק על להבה בינונית שמן זית, צולים את הבשר עד להשחמה, מוסיפים את השורשים ואת גבעול הרוזמרין, מטגנים כ-2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את החומוס, המנגולד ותערובת החרדל ומערבבים היטב, מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית, ממשיכים לבשל 10 דקות נוספות ללא מכסה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
טיימר מופעל
-
05.
מורידים מהלהבה, מפזרים אגוזי מלך ופטרוזיליה ומגישים
הכנת? כאן מדרגים