מאפי אגסים וגבינת כנען ברוטב יוגורט לימוני
מליחות הכנען עם מתיקות האגסים יוצרים מילוי מפתיע במאפה קל להכנה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 יחידות:
- 3 כפות דבש
- 1 חבילה בצק פריך מתוק של מעדנות מופשר
- 1 חבילות גבינת כנען השף הלבן
- 100 גרם סוכר
- תמצית וניל איכותית
- 1 גרידת תפוז
- 4 אגסים קלופים חתוכים לשמיניות
- חצי ליטר יין מוסקט
- 2 יחידות ציפורן
- 2 יחידות הל שלם
- 1 יחידה כוכב אניס
- 1 מקל קינמון
- ביצה טרופה
- 2 גביעי יופלה 3% תנובה
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% תנובה
- 1 גרידת לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
02.
מרתיחים בסיר את היין, ציפורן, הל, אניס, קינמון ואגסים מבשלים כעשר דקות ומצננים.
-
03.
בקערה מערבבים היטב את הכנען, סוכר, תמצית וניל וגרידת התפוז, קורצים את הבצק לעיגולים בקוטר של 10 ס"מ.
-
04.
מניחים במרכז את האגס ומעל כפית של תערובת גבינה.
-
05.
מורחים מסביב ביצה בעזרת מברשת, סוגרים היטב ומסדרים על ניר אפיה.
-
06.
אופים בתנור חם כ- 15 דקות או עד הזהבה ב-150-160 מעלות
טיימר מופעל
-
07.
מערבבים בקערה את היוגורט, שמנת חמוצה, גרידת לימון ודבש
-
08.
מוצאים את הרביולי מהתנור ומגישים עם הרוטב
הכנת? כאן מדרגים