מתכון מנצח למלבי שקדים טבעוני עם שבבי קוקוס מקורמלים | השף הלבן

מלבי שקדים עם שבבי קוקוס מקורמלים במייפל

בואו לקנח את הארוחה עם הקינוח הישראלי הנפלא בגרסה טבעונית מצליחה – מלבי על בסיס משקה שקדים עם שבבי קוקוס מקורמלים במייפל

מאת: אודי ברקן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנרק

המרכיבים ל4:

  • 500 מ"ל ( 2 כוסות ) + 70 מ"ל ( רבע כוס ) משקה שקדים תנובה
  • 50 גרם (3 כפות) קורנפלור
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר
  • כפית משחת וניל או תמצית וניל
לשבבי קוקוס
  • כוס שבבי קוקוס
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • קורט מלח
להגשה
  • עלי נענע
  • דובדבני אמרנה בסירופ

הוראות הכנה:

  • 01.

    tab-stops:list 0pt"

  • 02.

    ממיסים את הקורנפלור ברבע כוס

  • 03.

    משקה שקדים.

  • 04.

    tab-stops:list 0pt"

  • 05.

    מרתיחים את שאר המשקה בסיר קטן

  • 06.

    יחד עם הסוכר והוניל.

  • 07.

    tab-stops:list 0pt"

  • 08.

    כאשר המשקה רותח, מוסיפים את

  • 09.

    הקורנפלור המומס ומערבבים היטב.

  • 10.

    tab-stops:list 0pt"

  • 11.

    מבשלים מספר דקות עד להסמכה

  • 12.

    ומעבירים לכלי הגשה אישיים.

  • 13.

    tab-stops:list 0pt"

  • 14.

    מקררים לפחות 3-4 שעות במקרר עד

  • 15.

    שהמלבי מתקשה וקר.

  • 16.

    tab-stops:list 0pt"

  • 17.

    בינתיים מכינים את

  • 18.

    הקוקוס:

  • 19.

    מחממים תנור ל150 מעלות על מצב טורבו.

  • 20.

    tab-stops:list 0pt"

  • 21.

    מערבבים את הקוקוס עם המייפל

  • 22.

    והמלח. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-20 דקות. מערבבים

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 23.

    פעם אחת באמצע.

  • 24.

    tab-stops:list 0pt"

  • 25.

    לאחר ששבבי הקוקוס הזהיבו,

  • 26.

    מערבבים פעם נוספת, מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בתנור ל1-2 שעות ( לא

  • 27.

    חובה אבל נותן מרקם סופר       קראנצ'י ).

  • 28.

    tab-stops:list 0pt"

  • 29.

    מגישים לכל סועד את המלבי, מעליו

  • 30.

    סירופ דובדבנים ודובדבן אחד, קוקוס מקורמל ועלי נענע.

הכנת? כאן מדרגים
(0)