מתכון לפיצה חצילים וגבינת חמד | השף הלבן

מתכון לפיצה חצילים וגבינת חמד

פיצה משגעת!

מאת: יעל גרטי
60 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לפיצה חצילים וגבינת חמד

המרכיבים לל-4-5 פיצות בינוניות:

  • 1 קוביה (50 גרם) שמרים טריים
  • 2 כוסות ועוד 1/3 כוס (כ-580 מ"ל) מים פושרים/חמימים (עד 30 מעלות)
  • 1 ק"ג קמח
  • כף וחצי סוכר
  • 2 כפות שטוחות מלח דק
  • 3 כפות שמן זית
  • לפיצה:
  • 4-6 עגבניות עסיסיות ואדומות מאוד או 20 עגבניות שרי, שטופות ופרוסות דק
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת חמד פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • אפשרות לעיטור בהגשה: עלי בזיליקום, שטופים
  • לרוטב:
  • 1 בקבוק (720 מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • שמן זית
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות לעובי בינוני
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס/בינוני
  • אפשרות: מעט מאוד פלפל צ'ילי יבש, כתוש
  • מעט סוכר – רק במידת הצורך
  • לחצילים:
  • 2 חצילים בינוניים
  • מלח אטלנטי
  • 3–4 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    פיצה משגעת, שמורכבת מפרוסות חצילים אפויות בשמן זית, בצק שמרים מהיר-הכנה (ללא התפחה, רק 10 דקות מנוחה), רוטב עגבניות בסיסי טעים וגבינת חמד, גבינה כפרית מלוחה, שנמסה בחום.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מכינים רוטב: מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת גדולה או סיר רחב על אש גבוהה ומטגנים פרוסות שום עד להזהבה קלה (הימנעו מלשרוף את השום, פן יתקבל טעם מריר).

  • 03.

    מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומנמיכים מייד את האש. מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס גס, מעט מאוד פלפל צ'ילי כתוש (לא חובה), כף נוספת של שמן זית ומערבבים. מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, מבשלים כחמש דקות, טועמים, מתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל, שמן זית או סוכר. מסירים מן האש ומניחים בצד.

  • 04.

    חצילים: פורסים חצילים לפרוסות דקיקות, מניחים במסננת, מפזרים מעט מאוד מלח אטלנטי מעל כל שכבת פרוסות במסננת ומשהים למשך חצי שעה. עם תום ההשהייה מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים שתי תבניות שטוחות בנייר אפייה.

  • 05.

    מניחים מגבת מטבח על גבי משטח עבודה ומניחים עליה פרוסות חצילים. מכסים במגבת נוספת ומרדדים את פרוסות החצילים דק, בעזרת מערוך. ממשיכים כך עם יתר החצילים.

  • 06.

    בעזרת מברשת סיליקון מושחים פרוסות חצילים בשמן זית משני צדיהן, ומניחים על גבי הנייר שבתבניות. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת בלבד למרכז התנור ואופים במשך 15 דקות. הופכים את פרוסות החצילים לצדן השני בעזרת מרית או מלקחיים וממשיכים לאפות עוד 15 דקות נוספות. מוציאים ומניחים בצד. משאירים את התנור דולק.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מכינים בצק: מערבבים שמרים ומים חמימים/פושרים בקערה קטנה, רצוי בעזרת מטרף ידני קטן, עד לפירוק הגושים.

  • 08.

    מערבבים קמח וסוכר בקערה גדולה, רחבה ונוחה ללישה, ויוצרים גומה במרכז.

  • 09.

    יוצקים את תערובת השמרים למרכז קערת הקמח ומניחים כך למשך 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 10.

    מגבירים את חום התנור ל-250 מעלות. מוסיפים מלח ושמן זית לקערה ומתחילים לערבב. תחילה בעזרת כף, בהמשך בידיים. לשים עד לקבלת בצק חלק. במידת הצורך, מוסיפים מעט שמן זית בעת הלישה.

  • 11.

    קורצים רבע עד חמישית מכמות הבצק ומרדדים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 12.

    יוצקים רוטב על גבי הבצק המרודד, עד 1 ס"מ משוליו.

  • 13.

    מסדרים פרוסות חצילים אפויות על גבי הרוטב.

  • 14.

    מסדרים פרוסות דקות של עגבניות וקוביות גבינת חמד על פרוסות החצילים או ביניהן. מכניסים לתנור, אופים במשך 9-10 דקות, תוך השגחה צמודה, ומוציאים כששוליה של הפיצה מתחילים להזהיב או להשחים קלות ובסיס הפיצה שחום קלות. מוציאים ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)