סלט סלק, תפוזים, גבינת פטה ובזיליקום | השף הלבן

סלט סלק, תפוזים, גבינת פטה ובזיליקום

סלט צבעוני, טעים וקל-הכנה. מומלץ לקלוף ולחתוך סלק כשהידיים עטויות כפפות חד-פעמיות או שקיות ניילון קטנות.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט סלק, תפוזים, גבינת פטה ובזיליקום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 סלק גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס (לא הכרחי)
  • 1 תפוז גדול, קלוף (מסירים את כל הקליפה הלבנה) וחתוך לקוביות קטנות
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה עיזים פיראוס, מפוררת
  • 10 עלי בזיליקום, שטופים ופרוסים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הסלק ומטגנים-מערבבים במשך 2-3 דקות או עד להתרככות מספקת. מתבלים במלח (ובפלפל שחור גרוס, אם רוצים) ומסירים מן האש. מעבירים לקערת הגשה קטנה-בינונית.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים לקערה קוביות תפוזים, פירורי גבינת פטה ופיסות עלי בזיליקום. מזלפים כף שמן זית ומגישים לשולחן. מערבבים רק לפני תחילת הסעודה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.