סלט סלק, תפוזים, גבינת פטה ובזיליקום | השף הלבן

סלט סלק, תפוזים, גבינת פטה ובזיליקום

סלט צבעוני, טעים וקל-הכנה. מומלץ לקלוף ולחתוך סלק כשהידיים עטויות כפפות חד-פעמיות או שקיות ניילון קטנות.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט סלק, תפוזים, גבינת פטה ובזיליקום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 סלק גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס (לא הכרחי)
  • 1 תפוז גדול, קלוף (מסירים את כל הקליפה הלבנה) וחתוך לקוביות קטנות
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה עיזים פיראוס, מפוררת
  • 10 עלי בזיליקום, שטופים ופרוסים דק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה על אש גבוהה. כשהשמן חם מוסיפים את קוביות הסלק ומטגנים-מערבבים במשך 2-3 דקות או עד להתרככות מספקת. מתבלים במלח (ובפלפל שחור גרוס, אם רוצים) ומסירים מן האש. מעבירים לקערת הגשה קטנה-בינונית.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים לקערה קוביות תפוזים, פירורי גבינת פטה ופיסות עלי בזיליקום. מזלפים כף שמן זית ומגישים לשולחן. מערבבים רק לפני תחילת הסעודה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)