סלט בורגול עם ענבים, גבינת פטה עזים, נענע ועירית
סלט מרענן וטעים במיוחד.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל3:
- 1 כוס בורגול בעובי בינוני
- שמן זית
- מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1-2 כוסות ענבים שחורים/אדומים, מתוקים, שטופים וחצויים
- חצי חבילה (125 גרם) גבינת פטה עזים 16% שומן פיראוס, מפוררת
- 1/6 חבילת עירית טריה, שטופה וגזורה דק
- 1/3 כוס עלי נענע
- להגשה: חומץ בלסמי
הוראות הכנה:
-
01.
כדי שיתקבל בורגול אחד-אחד חשוב לדייק בכמות המים הרותחים ולהשתמש במים רותחים ממש, מקומקום חשמלי. עירית גוזרים במספריים מעל הסלט ולא חותכים על קרש: כך מתקבלות פיסות יפות יותר.
-
02.
שמים בקערה חסינת-חום בורגול, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים.
-
03.
מוסיפים בדיוק כוס ורבע מים רותחים מאוד ומערבבים. מכסים בצלחת ומניחים למשך 10 דקות. מרימים את הצלחת מבלי לטפטף מים לקערה, מנגבים את צדה התחתון במגבת נייר, מפרידים גרגירים בעזרת מזלג ומכסים ל-5 דקות. מפרידים ומנגבים שוב או עד שהגרגירים נפרדים, אחד-אחד. מעבירים את הבורגול לקערת הגשה בינונית-גדולה.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים לבורגול ענבים שטופים וחצויים, פירורי גבינת פטה עזים, עירית טריה (גוזרים דק במספריים מעל הקערה) ועלי נענע. מגישים מיד. בהגשה מזלפים על כל מנה כף שמן זית וכף חומץ בלסמי.
הכנת? כאן מדרגים