מתכון סופגניה אפויה | השף הלבן

סופגניה אפויה

לשמור על הגזרה אבל עדין לאכול סופגניה – סופגניה דיאטטית, אפויה ולא מטוגנת

מאת: אורלי לוי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופגניה אפויה

המרכיבים ל 10 יחידות:

  • 2 כוסות קמח
  • 25 גרם שמרים טריים
  • רבע כוס חלב פושר
  • חצי כוס מים פושרים
  • טיפה של מיץ לימון
  • רבע כוס סוכר
  • רבע כוס שמן קנולה
  • 1 ביצה טרופה
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית גרידת הדרים

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה ממיסים את השמרים בחלב ובחצי כפית מהסוכר ומניחים בצד עד שמתחילות להיווצר בועות.

  • 02.

    את הקמח שמים בקערה גדולה ומערבבים עם מים, סוכר, שמן, ביצה, מלח, גרידת קליפת ההדרים.

  • 03.

    מוסיפים את תמיסת השמרים ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

  • 04.

    מניחים את התערובת לתפוח במשך כשעה במקום חמים.

  • 05.

    מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.

  • 06.

    לוקחים תבנית אפייה ומניחים נייר אפייה.

  • 07.

    משמנים מעט את הידיים.

  • 08.

    יוצרים בעדינות כדורים ומניחים בתבנית.

  • 09.

    אופים 15-20 דקות, עד שפנים הסופגניה עדיין רך אבל לא בצקי.

    טיימר מופעל

    00:20:00
  • 10.

    מזריקים לתוך הסופגניות את הריבה ומפזרים מלמעלה סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(50)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.