סלט יווני ברוטב חרדל ודבש - מתכון לסלט מרענן ומיוחד | השף הלבן

סלט יווני ברוטב חרדל ודבש

הסלט היווני הפופולרי עם טוויסט קטן בעלילה

מאת: עדן בכר
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט יווני ברוטב חרדל ודבש
לסלט:
  • 5 מלפפונים
  • 5 עגבניות
  • 3 עלי חסה
  • בצל סגול
  • עלי בייבי
  • גזר
  • גמבה אדומה
  • גמבה כתומה
  • גבינה בולגרית
  • פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • אורגנו
  • מיץ לימון
לרוטב:
  • כפית חרדל
  • כפית בהריון של דבש סילאן [דבש תמרים]
  • חצי כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 4 כפות חומץ לסלט
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 קוביות של בזיליקום
תוספות אפשריות:
  • שומשום זעתר
  • קוביות מישמשים
  • זיתים

הוראות הכנה:

  • 01.

     סלט: חותחים דק את כל הירקות מלבד החסה והעלי ביבי ומוסיפים לקערה.

  • 02.

    חותחים את החסה לחלקים גדולים ומוסיפים לקערה יחד עם הירקות, ומוסיפים גם את העלי ביבי.

  • 03.

    חותכים לקוביות את הגבינה בולגרית ומוסיפים מעל הכל.

  • 04.

    מוסיפים את המלח, פלפל, מיץ לימון ואת האורגנו.

  • 05.

    רוטב: שמים בצינצנת את כל המרכיבים, מערבבים טוב טוב ושופחים על הסלט [אפשר לפזר מעל ששומשום או זעתר וגם אפשר להוסיף כמה קוביות של מישמשים חתוחים, וגם אפשר להוסיף כמה זיתים].  

הכנת? כאן מדרגים
(840)