סלט יווני ברוטב חרדל ודבש
הסלט היווני הפופולרי עם טוויסט קטן בעלילה
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
לסלט:
- 5 מלפפונים
- 5 עגבניות
- 3 עלי חסה
- בצל סגול
- עלי בייבי
- גזר
- גמבה אדומה
- גמבה כתומה
- גבינה בולגרית
- פטרוזיליה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- אורגנו
- מיץ לימון
לרוטב:
- כפית חרדל
- כפית בהריון של דבש סילאן [דבש תמרים]
- חצי כפית מלח
- 2 כפיות סוכר
- 4 כפות חומץ לסלט
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף שמן זית
- 2 קוביות של בזיליקום
תוספות אפשריות:
- שומשום זעתר
- קוביות מישמשים
- זיתים
הוראות הכנה:
-
01.
סלט: חותחים דק את כל הירקות מלבד החסה והעלי ביבי ומוסיפים לקערה.
-
02.
חותחים את החסה לחלקים גדולים ומוסיפים לקערה יחד עם הירקות, ומוסיפים גם את העלי ביבי.
-
03.
חותכים לקוביות את הגבינה בולגרית ומוסיפים מעל הכל.
-
04.
מוסיפים את המלח, פלפל, מיץ לימון ואת האורגנו.
-
05.
רוטב: שמים בצינצנת את כל המרכיבים, מערבבים טוב טוב ושופחים על הסלט [אפשר לפזר מעל ששומשום או זעתר וגם אפשר להוסיף כמה קוביות של מישמשים חתוחים, וגם אפשר להוסיף כמה זיתים].
הכנת? כאן מדרגים