קוביות סלמון בציפוי פריך ברוטב דבש חם
מתכון סופר קליל עם תוצאה ממכרת: קוביות סלמון עסיסיות, עטופות בציפוי פריך וזהוב שנאפות בתנור (בלי טיגון ובלי לטרוח לצפות אחת-אחת), ומקבלות שדרוג עם רוטב דבש חם וחרפרף שמשלים את הביס המושלם. המנה הזו מושלמת לנשנוש ערב, לאירוח או פשוט כשמתחשק משהו טעים בלי הרבה מאמץ. קל להכין, קל לחמם, קשה להפסיק לאכול.

המרכיבים ל 5 מנות:
- 1/2 פילה סלמון קפוא ללא עור תנובה
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 3/4 כוס פירורי לחם מוזהבים
- 1/2 כפית מלח 1/4 כפות פלפל שחור
- 1/3 כוס דבש
- 1 כפית שטוחה צ׳ילי גרוס - לא חובה
- 1/2 כפית אבקת שום - לא חובה
- 4 מים או 2 כפות שמן זית
- עלים מ-2 ענפי טימין - לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים מעט את הסלמון עד שהוא חצי קפוא. בערך 30-40 דקות בחוץ או כמה שעות במקרר (אני אוהבת לשים אותו לילה קודם במקרר).
טיימר מופעל
-
02.
חותכים את הסלמון לקוביות ומעבירים לקערה.
-
03.
מוסיפים שמן זית, פפריקה, פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים.
-
04.
מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במצב גריל או טורבו ב-200 מעלות למשך 10-15 דקות או עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
05.
בינתיים מחממים יחד דבש, שמן או מים, צ׳ילי, טימין ושום רק עד שהדבש חם.
-
06.
מזלפים על קוביות הסלמון ומגישים.
-
07.
אם רוצים לחמם אין בעיה לחמם שוב בתנור כמה דקות בודדות.