סלט שעועית ירוקה ובטטות צלויות

סלט שעועית ירוקה ובטטות צלויות הוא בדיוק מה שצריך כדי לרענן את שולחן החג. השעועית של סנפרוסט נצלת בתנור עם סילאן ושמן זית עד שהיא מתקרמלת קלות, הבטטות נמסות בפה, והשקדים – קראנצ'יים ומתובלים. יחד עם חסה, צנוניות, בצל סגול ורוטב לימון עם גרידת לימון (המרכיב הסודי!) מתקבל סלט צבעוני, עשיר ומלא עניין. הוא קל להכנה, אבל מרגיש שווה מסעדה – מושלם להגשה כחלק מארוחה חגיגית או כמנה ראשונה מרשימה במיוחד.

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט שעועית ירוקה ובטטות צלויות

המרכיבים ל 5-7 מנות:

מרכיבים:
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לפרוסות בעובי 5-6 מ״מ
  • 1 שקית שעועית עדינה סנפרוסט
  • 1 כוס שקדים טבעים
  • 2 ראשי חסה קיסר / חסה אחרת
  • 5-6- צנוניות פרוסות דק
  • חצי בצל סגול פרוס דק דק
  • לתיבול: שמן זית, סילאן, מלח פלפל
לרוטב:
  • גרידה מלימון שלם (המרכיב הסודי)
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מייפל
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את הבטטות על מגש עם נייר אפייה, מברישים אותן בשמן זית, מפזרים מלח ואופים כ25-35 דקות על 180 מעלות עד שהן רכות ומעט משחימות.

    טיימר מופעל

    00:35:00
  • 02.

    שמים את השעועית קפואה על מגש עם נייר אפייה, מפזרים שמן זית וסילאן בנדיבות ומלח. מערבבים. אופים כ35-45 דקות על 180 מעלות עד שהן רכות ומעט משחימות.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 03.

    שמים את השקדים במחבת קטנה ומוסיפים להם 2 כפות שמן זית, 2 כפות סילאן וקורט מלח. מטגנים כמה דקות עם השגחה וערבוב מתמיד עד שהם קלויים. מצננים.

  • 04.

    מרכיבים: מניחים את כל חומרי הסלט בקערה, מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת קטנה ומערבבים היטב. מתבלים סמוך להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.