סלט פסטה עם תרמילי אפונה והפתעות | השף הלבן

סלט פסטה עם תרמילי אפונה והפתעות

מתכון לסלט טעים וכיפי שירענן כל ארוחה או אפילו יהיה הארוחה עצמה

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט פסטה עם תרמילי אפונה והפתעות
צילום: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל3-4 מנות:

לסלט:
  • 250 גרם פסטה שאתן אוהבות
  • 1 ראש חסה קצוץ דק
  • רבע כרוב סגול בינוני קצוץ לרצועות דקיקות
  • 1 שקית אפונה מתוקה של סנפרוסט
  • חצי בצל סגול קטן פרוס לפרוסות
  • 10 צנוניות חתוכות לפרוסות דקות
  • חצי כוס אגוזי פקאן
  • 1 נקטרינה פרוסה לפרוסות דקות
לוויניגרט טחינה:
  • רבע כוס טחינה גולמית
  • רבע כוס מים קרים
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון עסיסי
  • רבע כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף מייפל/דבש/סילאן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומצננים.

  • 02.

    שמים את האפונה בקערה ומוזגים עליה מים רותחים עד לכיסוי. ממתינים 2 דקות ומסננים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    קולים את האגוזים על מחבת ללא שמן כמה דקות עד שהם מפיצים ריח נעים.

  • 04.

    בצנצנת קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב.

  • 05.

    מערבבים את כל חומרי הסלט.

  • 06.

    סמוך להגשה מוזגים רוטב (לא את הכל - רק כמה שצריך).

הכנת? כאן מדרגים
(0)