סלט פסטה עם תרמילי אפונה והפתעות
מתכון לסלט טעים וכיפי שירענן כל ארוחה או אפילו יהיה הארוחה עצמה
פרווה
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל3-4 מנות:
לסלט:
- 250 גרם פסטה שאתן אוהבות
- 1 ראש חסה קצוץ דק
- רבע כרוב סגול בינוני קצוץ לרצועות דקיקות
- 1 שקית אפונה מתוקה של סנפרוסט
- חצי בצל סגול קטן פרוס לפרוסות
- 10 צנוניות חתוכות לפרוסות דקות
- חצי כוס אגוזי פקאן
- 1 נקטרינה פרוסה לפרוסות דקות
לוויניגרט טחינה:
- רבע כוס טחינה גולמית
- רבע כוס מים קרים
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון עסיסי
- רבע כפית מלח
- רבע כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף מייפל/דבש/סילאן
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומצננים.
-
02.
שמים את האפונה בקערה ומוזגים עליה מים רותחים עד לכיסוי. ממתינים 2 דקות ומסננים.
טיימר מופעל
-
03.
קולים את האגוזים על מחבת ללא שמן כמה דקות עד שהם מפיצים ריח נעים.
-
04.
בצנצנת קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב.
-
05.
מערבבים את כל חומרי הסלט.
-
06.
סמוך להגשה מוזגים רוטב (לא את הכל - רק כמה שצריך).
הכנת? כאן מדרגים