ילדים מבשלים בריא יותר: פיצה מבצק כוסמין
מה ההבדל בין קמח כוסמין לקמח לבן, למה גבינה צהובה מומלצת לילדים ואיך משלבים הכל יחד? במסגרת "בית בריא", הפרויקט המשותף של "ידיעות אחרונות" ynet ותנובה, אופה מיה בן אפרים, דיאטנית קלינית, יחד עם אחיינה טל, פיצה מבצק כוסמין ומלא תוספות טעימות
המרכיבים (ל-8 משולשים/ 8 פיצות אישיות):
לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין (אורגני או רגיל)
כף שמן זית
יוגורט טבעי גדול
1/2 כפית אבקת אפייה
2-3 כפות מים
מעל לפיצה:
עגבניות מרוסקות, אפשר עם בזיליקום או שום
150-180 גרם גבינה צהובה לייט מגוררת
לפי הטעם: עגבניות טריות, עלי רוקט, זיתים, בצל וכדומה
אופן ההכנה:
- מערבבים את מרכיבי הבצק יחד במיקסר עד לקבלת בצק אחיד וגמיש.
- מכסים את הקערה בה הבצק עם מגבת ומניחים במקרר למשך כ-20 דקות.
- מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים לכדורים לפי מספר המנות הרצויות או לכדור אחד גדול – ומשטחים.
- מניחים מעל הבצק את רוטב העגבניות, מפזרים את הגבינה הצהובה המגוררת.
- מוסיפים מעל תוספות שאוהבים.
- אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 200 מעות למשך כ-20 דקות.
עוד כמה דברים שכדאי לדעת:
• בקמח כוסמין אחוז גבוה של חלבון יחסית לקמח הלבן, עם אחוז נמוך יותר של גלוטן. יש בו אחוז גבוה יותר של מינרלים כמו אבץ ונחושת ומצוין להכנת מאפים ובצקים.
• גבינות צהובות הן פצצה של סידן וחלבון והן לא מכילות פחמימות כלל. השימוש בגבינה צהובה לילדים הוא פתרון קל להעשרת המנה בחלבון ובסידן. סידן וחלבון חשובים במיוחד בתזונה לילדים ומתבגרים מכיוון שהם חיוניים לחיזוק השלד, העצמות והשיניים, לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לוויסות ושחרור הורמונים ולפעילות התאים השוטפת. וטיפ חשוב – הסידן לא נהרס בחום ולכן ניתן ליהנות מתכולת הסידן הגבוהה גם בטוסט ופיצה..
• ארוחה מעולה לערב משפחתי, 2 משולשים עם ירקות חתוכים יספקו כמות סידן גבוהה ואיכותית ליום, סיבים לארוחה ופחמימות מלאות איכותיות. שלבו פעם עד פעמיים בשבוע כשארוחת הצהריים משלבת חלבונים רזים כמו עוף או דגים.