המנה שתיתן לכם בוסט של אנרגיה: קציצות ירק וגבינה עם מטבל יוגורט
איך מצליחים לשמור על תזונה נכונה כשנמצאים במרוץ? החיים שלנו עמוסים ולפעמים אנחנו מגיעים הביתה עם הלשון בחוץ, עייפים, רעבים וחסרי כוחות. גלית שניר, דיאטנית קלינית ויועצת לחברת תנובה מסבירה איך אפשר למנוע, בעזרת תזונה נכונה, עייפות ורעב, ותמרה אהרוני ובן סלע, מכינים יחד קציצות ירק וגבינה מהירות הכנה

לא פעם אנחנו מרגישים שאנחנו נמצאים במרוץ, מרוץ החיים. הריצות בין העבודה, הנסיעות בפקקים, הילדים הכביסות הכלים ועוד ועוד מטלות של היום יום. בסוף היום אנחנו מגיעים לביתנו עם הלשון בחוץ עייפים ורעבים ואז פשוט מתחילים לזלול את מה שיש בבית. אבל עם קצת תכנון ומחשבה אפשר לאכול נכון גם כשסדר היום עמוס ומעייף.
קציצות ירק וגבינה עם מטבל יוגורט
אופן ההכנה:
-
שמים בקערה זוקיני, תרד, שום, עשבי תיבול ופלפל חריף ומערבבים.
-
מוסיפים את יתרת המצרכים ומערבבים היטב.
-
מעבירים את התערובת למקרר לכ-30 דקות.
-
מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
-
מרפדים תבנית בנייר אפייה ומורחים על הנייר מעט שמן זית.
-
בידיים משומנות במעט שמן זית, יוצרים מהתערובת קציצות שמנמנות ופחוסות.
-
מסדרים את הקציצות על נייר האפייה.
-
מורחים את צדן העליון של הקציצות במעט שמן זית.
-
אופים כ-15 דק, הופכים ואופים כ-5-10 דק נוספות, עד שהקציצות זהובות.
-
רוטב יוגורט: בקערית מערבבים את מרכיבי הרוטב.
-
מגישים את הקציצות עם רוטב יוגורט וסלט ירקות.
