מאפה פילו עם גבינה ופטל | השף הלבן

מאפה פילו עם גבינה ופטל

רחלי קרוט עם מאפה קמטוטי פילו בגרסה טעימה במיוחד עם גבינת כנען של תנובה.

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פילו כנען
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים לתבנית עוגה משפחתית :

מצרכים:
  • 1 חבילת עלי פילו – מופשר על פי הוראות היצרן
  • 2 ביצי תנובה L
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
  • 1 תוכן של מקל וניל
  • גרידת תפוז מתפוז אחד (לא חובה)
  • 1/3 כוס מייפל או 5 כפות סוכר
לגבינה ופירות:
  • 1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען של תנובה
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
  • 1/4 כוס מייפל או 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כוס פטל או אומניות או דובדבנים
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה בינונית שמים ביצים, שמנת מתוקה, וניל, גרידת תפוז ומייפל וטורפים היטב.

  • 02.

    בקערה נוספת מערבבים יחד גבינת כנען, שמנת ומייפל.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה בתוך תבנית בגודל 20X30.

  • 04.

    לוקחים 2 דפי פילו, מכווצ'צ'ים מעט וטובלים בתוך הבלילה של הביצים עם השמנת. מקפידים שכל הבצק יהיה רוטב. מעבירים לתבנית ולא מועכים אלא משאירים את הבצק המקומט ככה אוורירי.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והבלילה ואם בסוף נשארת בלילה שופכים אותה מעל יריעות הבצק המקומטות בתבנית.

  • 06.

    מפזרים מעל הבצק גבינת כנען שכבר עורבבה עם שמנת ומייפל ומקפידים שתכנס בין קמטוטי הבצק. פשוט תפזרו בצורה חופשית.

  • 07.

    מפזרים מעל את הפרי שבחרתם.

  • 08.

    אופים במשך 40-60 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 09.

    מחכים שהמאפה יצטנן ומאבקים באבקת סוכר בנדיבות.

הכנת? כאן מדרגים
(11)