מאפה פילו עם גבינה ופטל
רחלי קרוט עם מאפה קמטוטי פילו בגרסה טעימה במיוחד עם גבינת כנען של תנובה.
המרכיבים לתבנית עוגה משפחתית :
- 1 חבילת עלי פילו – מופשר על פי הוראות היצרן
- 2 ביצי תנובה L
- 1 מיכל שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
- 1 תוכן של מקל וניל
- גרידת תפוז מתפוז אחד (לא חובה)
- 1/3 כוס מייפל או 5 כפות סוכר
- 1/2 שקית (250 גרם) גבינת כנען של תנובה
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
- 1/4 כוס מייפל או 3 כפות אבקת סוכר
- 1 כוס פטל או אומניות או דובדבנים
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה בינונית שמים ביצים, שמנת מתוקה, וניל, גרידת תפוז ומייפל וטורפים היטב.
-
02.
בקערה נוספת מערבבים יחד גבינת כנען, שמנת ומייפל.
-
03.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים נייר אפייה בתוך תבנית בגודל 20X30.
-
04.
לוקחים 2 דפי פילו, מכווצ'צ'ים מעט וטובלים בתוך הבלילה של הביצים עם השמנת. מקפידים שכל הבצק יהיה רוטב. מעבירים לתבנית ולא מועכים אלא משאירים את הבצק המקומט ככה אוורירי.
-
05.
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והבלילה ואם בסוף נשארת בלילה שופכים אותה מעל יריעות הבצק המקומטות בתבנית.
-
06.
מפזרים מעל הבצק גבינת כנען שכבר עורבבה עם שמנת ומייפל ומקפידים שתכנס בין קמטוטי הבצק. פשוט תפזרו בצורה חופשית.
-
07.
מפזרים מעל את הפרי שבחרתם.
-
08.
אופים במשך 40-60 דקות או עד שהחלק העליון מזהיב מעט.
טיימר מופעל
-
09.
מחכים שהמאפה יצטנן ומאבקים באבקת סוכר בנדיבות.