המרכיבים ל 4 מנות:
- שמן
- 1/2 כוס עשבי תיבול טריים מעורבבים (בזיליקום, פטרוזיליה, טימין, מרווה, כוסברה, נענע וכדומה.)
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- אבקת שום יבש
- 1 בצל לבן בינוני, קצוץ
- 1/3 כוס שומר קצוץ/סלרי/גזר/כרישה (לפי הטעם)
- אורז לבן
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים מים בקומקום לצורך הכנת האורז.
-
02.
מחממים בסיר בינוני 3 כפות שמן.
-
03.
צולים את הבצל והסלרי, השומר או הגזר ל-5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את תערובת עשבי התיבול, קורט פלפל שחור גרוס, חצי כפית פפריקה מתוקה, מעט אבקת שום וצולים כ-2 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים כוס וחצי אורז ומערבבים היטב כ-2 דקות מעל חום בינוני, כדי שהאורז יתחמם ויספוג שומן.
טיימר מופעל
-
06.
מתבלים ב-2 קורט מלח ומערבבים שוב.
-
07.
מנמיכים את החום ,מוסיפים מעל האורז 2 ו-3/4 כוסות מהמים החמים, מערבבים, מרתיחים, מכסים היטב ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר.
-
08.
מבשלים 20 דקות .פותחים את הכיסוי ומשאירים פתוח לעוד 5 דקות, עד להגשה. *בישול האורז וכמות המים יכולה להשתנות מעט לפי סוגי האורז.
טיימר מופעל