מתכון אורז בעשבי תיבול | השף הלבן

אורז בעשבי תיבול

מתכון שישדרג לכם את האורז

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אורז בעשבי תיבול

המרכיבים ל 4 מנות:

  • שמן
  • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים מעורבבים (בזיליקום, פטרוזיליה, טימין, מרווה, כוסברה, נענע וכדומה.)
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • אבקת שום יבש
  • 1 בצל לבן בינוני, קצוץ
  • 1/3 כוס שומר קצוץ/סלרי/גזר/כרישה (לפי הטעם)
  • אורז לבן
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים מים בקומקום לצורך הכנת האורז.

  • 02.

    מחממים בסיר בינוני 3 כפות שמן.

  • 03.

    צולים את הבצל והסלרי, השומר או הגזר ל-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים את תערובת עשבי התיבול, קורט פלפל שחור גרוס, חצי כפית פפריקה מתוקה, מעט אבקת שום וצולים כ-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מוסיפים כוס וחצי אורז ומערבבים היטב כ-2 דקות מעל חום בינוני, כדי שהאורז יתחמם ויספוג שומן.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מתבלים ב-2 קורט מלח ומערבבים שוב.

  • 07.

    מנמיכים את החום ,מוסיפים מעל האורז 2 ו-3/4 כוסות מהמים החמים, מערבבים, מרתיחים, מכסים היטב ומעבירים ללהבה הנמוכה ביותר.

  • 08.

    מבשלים 20 דקות .פותחים את הכיסוי ומשאירים פתוח לעוד 5 דקות, עד להגשה. *בישול האורז וכמות המים יכולה להשתנות מעט לפי סוגי האורז.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(498)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.