רוגעלך גבינה וזיתים שכולם אוהבים | השף הלבן

רוגעלך גבינה וזיתים

מחפשים מתכון מהיר ומרשים לאירוח או סתם לנשנוש טעים? בורקס רוגעלך במילוי גבינה, זיתים ועירית הוא התשובה! המתכון הזה משלב את הפשטות של בצק עלים מוכן עם מילוי גבינה עשיר וטעים, שכולם אוהבים. הרוגלך הקטנים והאישיים האלה יתחסלו ברגע, והם גם נראים מעולה על השולחן.

מאת: רון יוחננוב
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: רון יוחננוב

המרכיבים ל12-18 יחידות:

לבצק:
  • חבילת בצק עלים מצונן
למילוי:
  • גביע גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 2 כפות קמח
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס זיתים קצוצים
  • 1 כף עירית קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
להברשה:
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה, ערבבו את הגבינה הלבנה, הביצה, הקמח, הזיתים והעירית. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.

  • 02.

    פותחים את הבצק על משטח העבודה וחותכים למשולשים שווים (כמו לפיצה).

  • 03.

    הניחו כפית מהמילוי על כל משולש.

  • 04.

    גלגלו כל משולש מהבסיס לכיוון הקצה, כך שתיווצר צורת רוגעלך.

  • 05.

    סדרו את הרוגלך בתבנית מרופדת בנייר אפייה. הברישו את הרוגלך בביצה טרופה וזרו שומשום (אם רוצים).

  • 06.

    אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15-20 דקות, או עד שהבורקסים מזהיבים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)