מתכון קרם ערמונים ושוקולד | השף הלבן

קרם ערמונים ושוקולד

קינוח עשיר להזדמנויות מיוחדות. כיוון שהקרם עשיר כל־כך, אפשר להסתפק במנות קטנות, אבל כדי לתת לקינוח הנפלא הזה את הכבוד הראוי לו, כדאי להשקיע באופן ההגשה, ולהגיש אותו בצנצנות מיוחדות, או בגביעים קטנים מהודרים

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קרם ערמונים ושוקולד
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל10-12 מנות:

  • 200 גרם ערמונים בוואקום
  • ½1 כוסות (375 מ"ל) חלב "תנובה" 3%
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת 38% מסדרת "השף הלבן"
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר
  • 4 שקיקים (40 גרם) סוכר וניל
  • ¼ כוס (60 מ"ל) רום (לבן או חום. לא תמצית)
  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי מומס (60% לפחות)

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הערמונים בסיר קטן, יוצקים עליהם ½1 כוסות חלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות, עד שהערמונים רכים מאוד. 

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 02.

    מרסקים את הערמונים למחית חלקה עם 3-2 כפות מהחלב - אפשר לעשות זאת בבלנדר מוט בקערה, בממחה או במעבד מזון ומוסיפים את השמנת בהדרגה במהלך הריסוק. 

  • 03.

    מוסיפים למחית את שני סוגי הסוכר ואת הרום וממשיכים לערבל עד שהסוכר נמס. אם התערובת עדיין סמיכה ודביקה מדי, מוסיפים לה עוד 3-2 כפות מהחלב שנותר בסיר - המחית צריכה להיות רכה וחלקה אך עדיין סמיכה מספיק כדי לשמור על צורתה. מוסיפים את השוקולד המומס, ומערבלים היטב לתערובת אחידה.

  • 04.

    מעבירים את התערובת לשק זילוף גדול, ומחלקים בין 12-10 צנצנות או גביעים קטנים. 

הכנת? כאן מדרגים
(450)