פנה קוטה פרווה
מעדן פרווה נימוך בפה שמתאים גם לצמחוניים ולטבעונים לא אדוקים
המרכיבים ל6 מנות תבניות פאי אישי בקוטר 10 ס"מ:
- 1.5 ליטר קצפת צמחית במתיקות עדינה מסדרת השף הלבן
- 150 גרם סוכר
- 1 מקל וניל
- 1 שקית ג'לטין של 14 גרם
- 1.5 כוס סוכר
- ליקר שרי דובדבנים
- פירות יער
הוראות הכנה:
-
01.
לחמם את הקצפת צמחית עם הסוכר ומקל הוניל עד למצב של כמעט רתיחה. להשאיר את הקצפת צמחית על אש קטנטנה, להוציא את המקל, לחצות אותו לאורכו, לגרד ממנו את גרגרי הוניל ולהחזיר אותם לקצפת צמחית. לערבב היטב כדי שיתפזרו ולא יישארו דבוקים בגוש.
-
02.
לערבל לתוך הקצפת צמחית החמה את הג'לטין, בתנועות נמרצות, ולכבות את האש. להמשיך לערבב את התערובת מדי פעם כדי שהג'לטין יימס לגמרי עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורת החדר.
-
03.
הכנת קרמל לפנה קוטה:שופכים את הסוכר על מחבת ומחממים אותו. הוא יתחיל להתקרמל בקצוות שלו ויש לערבב אותו בעדינות עם כף עץ עד שכל הסוכר מקורמל ונוזלי.מומלץ להתחיל עם אש גדולה ולאחר שחצי מהסוכר מקורמל להוריד לאש בינונית. אם נוצרים גושים של סוכר בתוך הקרמל מפוררים אותם ע"י מכות עם כף העץ.
-
04.
כאשר הקרמל מוכן, יש להנמיך את האש לקטנה עד קטנה מאד (על מנת שניתן יהיה לעבוד איתו בצורה הנוזלית ולשמור שלא יישרף)
-
05.
לשפוך ממנו עם מצקת קטנה לתוך תבניות פאי אישיות. אם אתם ימניים, החזיקו באצבעות שמאל את שולי הכלי בזהירות וייצבו אותו כאשר יד ימין שלכם יוצקת קרמל לתוך הכלי – בערך כשליש סנטימטר, לא יותר. צקו את הקרמל לכל הכלים
-
06.
לאחר שהקרמל בכלים התקרר והתקשה, העבירו את תערובת הפנה קוטה דרך מסננת דקה כדי לוודא שאין גושי ג'לטין מיותרים ושפכו אותה לתוך הכלים סגרו עם המכסים או נילון ניצמד והכניסו למקרר למדף הקר ביותר - לפחות ליומיים,על מנת שהקרמל בתחתית יימס ויהפוך לרוטב ובמקביל הקצפת הצמחית תתמצק למרקם הנכון.
-
07.
ניתן להגיש פנה קוטה לבנה עם רוטב תותים או פירות יער, או עם איזשהו ליקר (דובדבנים/תפוזים), לאחר שהורדתם את המכסה/ניילון מהכלי,הפכתם אותו על צלחת וחוררתם אותו באיבחת סכין חד.
-
08.
לאחר שהפכתם את הכלי על צלחת ההגשה צריך להסיר את התחתית המתפרקת מהכלי והפנה קוטה "צונחת" לצלחת ההגשה בעדינות.