מתכון ארטיקים בטעמים | השף הלבן

ארטיקים בטעמים

ילדים ימותו על זה, מתאים גם כפעילות למסיבת יום הולדת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ארטיקים בטעמים

המרכיבים ל10 מנות / כוסות חד פעמיות:

כוסות חד פעמיות רגילות ו/ או קטנות
מקלות ארטיק או מקל עגול בינוני (קונים בחנויות יצירה)
שוקולד:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
  • 1 צנצנת "נוטלה" קטנה (350 גרם)
חלבה:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 3/4 כוס ממרח חלבה (3 כפות גדושות)
במבה:
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 1 שקית אבקת סוכר
  • 3/4 כוס חמאת בוטנים (3 כפות גדושות)
לתוספות:
  • פירורי עוגיות מרוסקות
  • סירופ שוקולד או שוקולד מומס
  • שוקולד קצוץ
  • סוכריות צבעוניות
  • שברי אגוזים
  • דובדבנים מסוכרים (לקישוט- חותכים אותם לקוביות קטנות)
להפתעות:
  • פירות יער או ענבים, ללא גלעינים
לציפוי:
  • 400 גרם שוקולד מריר, חלב או לבן, מומס ופושר
  • 3-4 כפות שמן

הוראות הכנה:

  • 01.

    ה"גלידה":טורפים מיכל שמנת מתוקה אחת עם אחד הממרחים (נוטלה, ממרח חלבה או חמאת בוטנים). אם הממרח סמיך מדי, אפשר לחמם אותו מעט במיקרוגל לפני הערבוב.

  • 02.

    בקערת מיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג (בארטיק חמאת הבוטנים מוסיפים גם אבקת סוכר) עד קבלת קצפת יציבה. מוסיפים את תערובת השמנת המתוקה והממרח ומקציפים יחד עוד 10 שניות. משלבים תוספות לפי הטעם ומכינים את הארטיקים:

  • 03.

    מקפלים לתוך הקרם תוספות יבשות (פירורי עוגיות, שוקולד קצוץ, סוכריות, שברי אגוזים). מזלפים מעל סירופ שוקולד או שוקולד מומס ומערבבים בעדינות למראה שיש.

  • 04.

    ממלאים כמעט עד הסוף כוסות חד פעמיות קטנות. אם רוצים, מחביאים גם ענבים או פירות יער שלמים (ענב או שניים לכוס). נועצים פנימה את המקל. מקפיאים להתקשות. מצפים ומקשטים:

  • 05.

    מערבבים שוקולד מומס (מריר, חלב או לבן) עם שמן. משחררים את הארטיקים מהכוסות (בלחיצה, אפשר לגזור את הכוסות כדי להקל על החילוץ) וטובלים בשוקולד לציפוי. אוכלים מיד או שומרים במקפיא.

הכנת? כאן מדרגים
(61)