עוגיות גזר, שיבולת שועל וגוג'י ברי
טעם של עוגת גזר בגודל ומרקם של עוגיה. אמנם עוגיה (מעולה!) אבל כזאת שיש בה דברים בריאים.

המרכיבים ל 30 יחידות:
- 1 כוס קמח כוסמין מלא או קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפיה
- 3/4 כוס שיבולת שועל
- 1/4 כוס גוג'י ברי
- 1/2 כפית מלח
- 1/8 כפית קינמון
- 1/2 כוס פקאן קצוץ גס
- 100 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1 כוס גזר מגורר גס (כ-2 גזרים לא גדולים)
- להגשה: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה קמח אבקת אפיה, שיבולת שעל, גוג'י ברי, מלח, קינמון ופקאן. טורפים בקערה נפרדת חמאה עם ביצה לעיסה אחידה. מוסיפים וניל ושני סוגי סוכר וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים גזר ומערבבים.
-
02.
מאחדים את תערובת הקמח עם עיסת הגזר ומערבבים לעיסה אחידה.מצננים במקרר 30 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בעזרת כף לוקחים כדור עיסה בגודל אגוז מלך שלם, בידיים מכדררים לכדור ומשטחים. אם באמצע העבודה העיסה דביקה מחזירים למקרר. מניחים על תבנית מרופדת בייר אפיה ואופים ב 170 מעלות כ 15-18 דקות עד הזהבה. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים או מאחסנים בכלי אטום במקרר עד שבועיים.
טיימר מופעל