מתכון עוגיות בראוניז שוקולד-גבינה | השף הלבן

עוגיות בראוניז שוקולד-גבינה

עוגיות גבינת פירורים בטעם לימוני מעודן. טובה לשבועות ולכל אירוח או קינוח

מאת: לאה שקורי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות בראוניז שוקולד-גבינה

המרכיבים ל בערך 10 מנות:

עוגת גבינת שמנת ללא אפייה בטעם לימוני
  • 150 גרם פירורי עוגיות טובות, רצוי עם שקדים או אגוזים
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 14 גרם ג'לטין ללא טעם (1 שקית או 1 כף)
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
  • 3 קופסאות גבינת שמנת 5% (סה"כ 600 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • מיץ טרי מחצי לימון, מסונן
  • קליפת מגוררת מלימון שלם
לקישוט:
  • חצי כוס מים
  • חצי כוס סוכר
  • 1 לימון פרוס
  • רצועות דקיקות של קליפת תפוז
  • עלי נענע

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפוררים את העוגיות דק מאוד במעבד מזון. יוצקים את החמאה ומפעילים פעם אחת לערבוב. מעבירים לתחתית התבנית ומהדקים היטב.

  • 02.

    ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים חמים מאוד. בוחשים עד שהוא נמס לגמרי.

  • 03.

    מקציפים את השמנת מערבל חשמלי עד שנוצרת קצפת יציבה. מעבירים לכלי אחר.

  • 04.

    שמים בקערת המערבל (מבלי לנקות אותה) קופסה אחת של גבינה ואת הסוכר. מפעילים 3 דקות. מוסיפים את שאר הגבינה, מיץ הלימון

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    והקליפה המגוררת ומפעילים. לבסוף יוצקים פנימה את הג'לטין ומפעילים עד שכל החומרים מתאחדים.

  • 06.

    מאחדים בעדינות את הגבינה עם הקצפת ויוצקים לתבנית המוכנה.

  • 07.

    מכסים את התבנית בעטיף פלסטיק ומצננים כמה שעות או במשך הלילה.

  • 08.

    להכנת הקישוט מבשלים את המים עם הסוכר עד שהוא נמס. מוסיפים את קליפות הלימון ומבשלים 15 דקות. מוציאים את פרוסות הלימון ומבשלים באותו הסירופ גם את רצועות קליפת התפוז. מצננים ומקשטים את העוגה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 09.

     

הכנת? כאן מדרגים
(68)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.