חיתוכיות דבש ואגוזים
עוגיה פריכה בבסיס ומעל חגיגה אמיתית של מגוון אגוזים טעימים במתיקות מעודנת של דבש
המרכיבים ל25 יחידות:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 0.33 כוס דבש
- 0.5 כוס סוכר חום
- קורט מלח ים
- 40 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
- 1 כף שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 0.5 כוס אגוזי פקאן, קלויים להזהבה במחבת יבשה
- 1 כוס אגוזי לוז, קלויים להזהבה במחבת יבשה ומקולפים
- 0.5 כוס פיסטוקים, קלויים להזהבה במחבת יבשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית ריבועית בגודל 20/20 עמוקה בנייר כסף כך שהשוליים יגלשו מעבר ומשמנים את התבנית עם מעט חמאה מומסת או שמן.
-
02.
חותכים מהבצק ריבוע זהה לתבנית. מניחים את ריבוע הבצק בתבנית ומהדקים. בעזרת מזלג דוקרים את פני הבצק ואופים עד להזהבה, 15-20 דקות. מניחים לבצק להתקרר בתבנית.
טיימר מופעל
-
03.
בסיר בינוני, מניחים את הדבש, סוכר חום וקורט מלח ומביאים לרתיחה עדינה מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב לסירוגין. מבשלים את התערובת מבלי לערבב כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה, מערבבים ומבשלים כ-1 דקה. מסירים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את השקדים, אגוזים ופיסטוקים. מערבבים היטב לכיסוי.
טיימר מופעל
-
04.
יוצקים את התערובת לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. אופים בתנור עד שהמילוי מבעבע, כ-12-15 דקות. מניחים להתקרר בתבנית.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים את המאפה יחד עם נייר הכסף מהתבנית. מסירים את כיסוי הכסף ובעזרת סכין חדה פורסים לריבועים.