מתכון חיתוכיות דבש ואגוזים | השף הלבן

חיתוכיות דבש ואגוזים

עוגיה פריכה בבסיס ומעל חגיגה אמיתית של מגוון אגוזים טעימים במתיקות מעודנת של דבש

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
חיתוכיות דבש ואגוזים
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ

המרכיבים ל25 יחידות:

רכיבים:
  • 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 0.33 כוס דבש
  • 0.5 כוס סוכר חום
  • קורט מלח ים
  • 40 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 0.5 כוס אגוזי פקאן, קלויים להזהבה במחבת יבשה
  • 1 כוס אגוזי לוז, קלויים להזהבה במחבת יבשה ומקולפים
  • 0.5 כוס פיסטוקים, קלויים להזהבה במחבת יבשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית ריבועית בגודל 20/20 עמוקה בנייר כסף כך שהשוליים יגלשו מעבר ומשמנים את התבנית עם מעט חמאה מומסת או שמן.

  • 02.

    חותכים מהבצק ריבוע זהה לתבנית. מניחים את ריבוע הבצק בתבנית ומהדקים. בעזרת מזלג דוקרים את פני הבצק ואופים עד להזהבה, 15-20 דקות. מניחים לבצק להתקרר בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בסיר בינוני, מניחים את הדבש, סוכר חום וקורט מלח ומביאים לרתיחה עדינה מעל להבה בינונית תוך כדי ערבוב לסירוגין. מבשלים את התערובת מבלי לערבב כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה, מערבבים ומבשלים כ-1 דקה. מסירים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את השקדים, אגוזים ופיסטוקים. מערבבים היטב לכיסוי.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    יוצקים את התערובת לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה. אופים בתנור עד שהמילוי מבעבע, כ-12-15 דקות. מניחים להתקרר בתבנית.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    מוציאים את המאפה יחד עם נייר הכסף מהתבנית. מסירים את כיסוי הכסף ובעזרת סכין חדה פורסים לריבועים.

הכנת? כאן מדרגים
(225)