בלונדיז עם נטיפי חמאת בוטנים ופיסטוקים | השף הלבן

בלונדיז עם נטיפי חמאת בוטנים ופיסטוקים

חיתוכיות עשירות וטעימות להפליא. מסוג העוגות שהופכות את הפסקת הקפה לפינוק אמיתי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בלונדיז עם נטיפי חמאת בוטנים ופיסטוקים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל18:

לרכישה >>
  • 120 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ⅓ כוס (65 גרם) סוכר לבן
  • ½ כוס (90 גרם) סוכר חום מהודק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • ½1 כוסות (190 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כוס (100 גרם) נטיפי חמאת בוטנים
  • 100 גרם שוקולד מריר 60% לפחות קצוץ גס
  • 75 גרם פיסטוקים קלופים חצויים
גודל תבנית: תבננית מלבנית 30X23

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים תבנית מלבנית 23x30 ס"מ במעט חמאה, ומרפדים את תחתיתה

  • 02.

    ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170

  • 03.

    מעלות).

  • 04.

    מערבלים את החמאה עם שני סוגי הסוכר

  • 05.

    ועם תמצית הווניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים

  • 06.

    היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבלים רק עד שנוצר בצק

  • 07.

    אחיד. מוסיפים את רוב הכמות של נטיפי חמאת הבוטנים ושל השוקולד הקצוץ (שומרים קצת

  • 08.

    לעיטור) וחצי מכמות הפיסטוקים. מערבבים במרית. מורחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה.

  • 09.

    זורים למעלה את הפיסטוקים הנותרים ואת נטיפי חמאת הבוטנים והשוקולד הקצוץ השמורים.

  • 10.

    אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30-25

  • 11.

    דקות, עד שהמאפה שחום ויציב למגע. מצננים.

  • 12.

    חותכים את המאפה ל־18 מלבנים מוארכים

  • 13.

    (6 רצועות לרוחב ו־3 לאורך). מעבירים לקופסה בעלת מכסה אטום.

הידעת?

נטיפי חמאת בוטנים (Peanut Butter chips), שנראים כמו שוקולד צ'יפס בהירים, אפשר למצוא ברשתות השיווק.

הכנת? כאן מדרגים
(1)