מתכון אלפחורס כשר לפסח | השף הלבן

אלפחורס כשר לפסח

גרסה כשרה לפסח לעוגיית ריבת החלב המוכרת מן המטבח הדרום אמריקאי, חביבה מאוד על ילדים

מאת: מריסה גולדמברג
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אלפחורס כשר לפסח

המרכיבים ל12 אלפחורס גדולים:

  • 200 גרם קמח תפוח אדמה
  • 200 גרם קמח מצה
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה (כשרה לפסח)
  • 120 גרם סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • גרידת קליפת לימון שלם
  • 4 כפות ברנדי
  • 4 חלמונים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את החלמונים, סוכר, תמצית וניל, לימון, ברנדי וחמאה, עד לקבלת תערובת נוזלית סמיכה.

  • 02.

    מוסיפים את הקמחים עם הסודה לשתייה, מעבדים עד שהמרכיבים מתאחדים לכדי בצק חלק, שומרים במקרר במשך שעה.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות, מרדדים את הבצק עד עובי של 5 מילימטר, חותכים עיגולים מקוטר של כוס ומסדרים אותם במגש תנור עם נייר אפייה מופרדים אחד לשני.

  • 04.

    אופים בתנור למשך 10-15 דקות עד שתחתית העוגייה תהיה מעט שחומה, לאחר מכן מצננים את העוגיות ברשת.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    עלכל עוגייה מפזרים כמות נדיבה של ריבת חלב או ממרח שוקולד, מכסים עם עוגייה שנייה ולוחצים את שתי העוגיות יחדיו בצורה עדינה.

  • 06.

    מגלגלים את העוגיהבקוקוס.

הכנת? כאן מדרגים
(20)