אלפחורס כשר לפסח
גרסה כשרה לפסח לעוגיית ריבת החלב המוכרת מן המטבח הדרום אמריקאי, חביבה מאוד על ילדים

המרכיבים ל 12 אלפחורס גדולים:
- 200 גרם קמח תפוח אדמה
- 200 גרם קמח מצה
- 200 גרם חמאה
- 1/2 כפית סודה לשתייה (כשרה לפסח)
- 120 גרם סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- גרידת קליפת לימון שלם
- 4 כפות ברנדי
- 4 חלמונים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את החלמונים, סוכר, תמצית וניל, לימון, ברנדי וחמאה, עד לקבלת תערובת נוזלית סמיכה.
-
02.
מוסיפים את הקמחים עם הסודה לשתייה, מעבדים עד שהמרכיבים מתאחדים לכדי בצק חלק, שומרים במקרר במשך שעה.
-
03.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרדדים את הבצק עד עובי של 5 מילימטר, חותכים עיגולים מקוטר של כוס ומסדרים אותם במגש תנור עם נייר אפייה מופרדים אחד לשני.
-
04.
אופים בתנור למשך 10-15 דקות עד שתחתית העוגייה תהיה מעט שחומה, לאחר מכן מצננים את העוגיות ברשת.
טיימר מופעל
-
05.
עלכל עוגייה מפזרים כמות נדיבה של ריבת חלב או ממרח שוקולד, מכסים עם עוגייה שנייה ולוחצים את שתי העוגיות יחדיו בצורה עדינה.
-
06.
מגלגלים את העוגיהבקוקוס.