אלפחורס כשר לפסח
גרסה כשרה לפסח לעוגיית ריבת החלב המוכרת מן המטבח הדרום אמריקאי, חביבה מאוד על ילדים
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 אלפחורס גדולים:
- 200 גרם קמח תפוח אדמה
- 200 גרם קמח מצה
- 200 גרם חמאה
- 1/2 כפית סודה לשתייה (כשרה לפסח)
- 120 גרם סוכר
- 1 כף תמצית וניל
- גרידת קליפת לימון שלם
- 4 כפות ברנדי
- 4 חלמונים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את החלמונים, סוכר, תמצית וניל, לימון, ברנדי וחמאה, עד לקבלת תערובת נוזלית סמיכה.
-
02.
מוסיפים את הקמחים עם הסודה לשתייה, מעבדים עד שהמרכיבים מתאחדים לכדי בצק חלק, שומרים במקרר במשך שעה.
-
03.
מחממים תנור ל-180 מעלות, מרדדים את הבצק עד עובי של 5 מילימטר, חותכים עיגולים מקוטר של כוס ומסדרים אותם במגש תנור עם נייר אפייה מופרדים אחד לשני.
-
04.
אופים בתנור למשך 10-15 דקות עד שתחתית העוגייה תהיה מעט שחומה, לאחר מכן מצננים את העוגיות ברשת.
טיימר מופעל
-
05.
עלכל עוגייה מפזרים כמות נדיבה של ריבת חלב או ממרח שוקולד, מכסים עם עוגייה שנייה ולוחצים את שתי העוגיות יחדיו בצורה עדינה.
-
06.
מגלגלים את העוגיהבקוקוס.
הכנת? כאן מדרגים