מתכון עוגת מוס שוקולד, מרנג וקרם קפה כשרה לפסח | השף הלבן

עוגת מוס שוקולד, מרנג וקרם קפה כשרה לפסח

עוגת שוקולד משובחת במתכון כשר לפסח, קינוח מושלם לארוחת החג

מאת: אורית רוביסה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מוס שוקולד, מרנג וקרם קפה כשרה לפסח

המרכיבים ל 18 מנות:

לבסיס:
  • 1+1/4 כוסות קמח אוסם כשר לפסח
  • 2/3 כוס+כף קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס מים
להרטבת העוגה:
  • 1 כפית גדושה קפה
  • 1/3 כוס מים רותחים
  • 2 כפיות סוכר
למרנג:
  • 2 חלבונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית חומץ
  • 2 כפיות קורנפלור
למוס השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר איכותי (מינימום 60%)
  • 1 כף ליקר קפה
  • 2 חלבונים
  • מעט מלח
  • 3 כפות שטוחות סוכר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 2 חלמונים
לקרם הקפה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 2 כפות שטוחות סוכר
  • 1 כפית אבקת קפה נמס

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבסיס:לתוך קערה מנפים את הקמח והקקאו.

  • 02.

    בקערה נפרדת טורפים יחד ביצה וחלמון עם תמצית הוניל והסוכר.

  • 03.

    שופכים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים עד אחידות.

  • 04.

    מעבירים לתבנית עגולה קוטר 24 ואופים בחום של 160 מעלות כ20-25 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 05.

    משקים את העוגה בקפה הממותק.

  • 06.

    למרנג: על סיר כפול (בן-מארי) מערבבים יחד את החלבונים והסוכר. מחממים תוך ערבוב עד המסת הסוכר. מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-6 דקות. מוסיפים את החומץ והקורנפלור ומקפלים פנימה.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 07.

    מעבירים לשק זילוף ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפיה משטח עגול בגובה 1+1/2 ס"מ בערך לקוטר של בערך 22 ס"מ.

  • 08.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות כשעה ורבע עד שהמרנג אפוי ונפרד בקלות מנייר האפיה. במקרה הצורך מוסיפים עוד 10 דקות לאפיה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    למוס השוקולד:ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עד המסה מלאה. מוסיפים כף ליקר קפה ומערבבים. במיקסר מקציפים חלבונים עם מעט מלח למשך 2-3 דקות. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עוד 3-4 דקות עד קבלת קצף יציב. מוציאים לקערה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 10.

    מקציפים שמנת מתוקה "השף הלבן"עד קבלת קצף עדין (לא מקציפים עד קבלת קצפת יציבה!).

  • 11.

    מוסיפים מעט מהקצפת לשוקולד המומס ומערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק.

  • 12.

    מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.

  • 13.

    מקפלים פנימה בשנים-שלושה שלבים את החלבונים המוקצפים תוך שמירה על האווריריות עד אחידות. מוסיפים פנימה את שאר השמנת המוקצפת ומקפלים בעדינות עד אחידות.מעבירים את המוס לתבנית מעל הבסיס המושקה. משאירים כ-5 כפות מהמוס בצד. משטחים את המוס.

  • 14.

    מניחים את המרנג מעל המוס ומשלימים את שאר המוס כמסגרת מסביב למוס. לקרם הקפה:

  • 15.

    במיקסר מקציפים במהירות איטית את השמנת המתוקה "השף הלבן" יחד עם אבקת הקפה והסוכר למשך 2-3 דקות עד המסת הקפה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 16.

    מגבירים את מהירות ההקצפה למקסימום ומקציפים לקרם יציב.

  • 17.

    מעבירים לשק זילוף ומזלפים את שכבת הקרם על העוגה.

  • 18.

    מקשטים במעט קקאו ומקררים למשך 8 שעות לפחות.

הכנת? כאן מדרגים
(336)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.