עוגת מוס שוקולד, מרנג וקרם קפה כשרה לפסח
עוגת שוקולד משובחת במתכון כשר לפסח, קינוח מושלם לארוחת החג

המרכיבים ל 18 מנות:
- 1+1/4 כוסות קמח אוסם כשר לפסח
- 2/3 כוס+כף קקאו
- 1 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 חלמון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מים
- 1 כפית גדושה קפה
- 1/3 כוס מים רותחים
- 2 כפיות סוכר
- 2 חלבונים
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית חומץ
- 2 כפיות קורנפלור
- 100 גרם שוקולד מריר איכותי (מינימום 60%)
- 1 כף ליקר קפה
- 2 חלבונים
- מעט מלח
- 3 כפות שטוחות סוכר
- 1 מיכל שמנת מתוקה "השף הלבן"
- 2 חלמונים
- 1 מיכל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- 2 כפות שטוחות סוכר
- 1 כפית אבקת קפה נמס
הוראות הכנה:
-
01.
לבסיס:לתוך קערה מנפים את הקמח והקקאו.
-
02.
בקערה נפרדת טורפים יחד ביצה וחלמון עם תמצית הוניל והסוכר.
-
03.
שופכים את תערובת הביצים לתערובת הקמח ומערבבים עד אחידות.
-
04.
מעבירים לתבנית עגולה קוטר 24 ואופים בחום של 160 מעלות כ20-25 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים.
טיימר מופעל
-
05.
משקים את העוגה בקפה הממותק.
-
06.
למרנג: על סיר כפול (בן-מארי) מערבבים יחד את החלבונים והסוכר. מחממים תוך ערבוב עד המסת הסוכר. מעבירים את התערובת למיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כ-6 דקות. מוסיפים את החומץ והקורנפלור ומקפלים פנימה.
טיימר מופעל
-
07.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים על תבנית מרופדת בנייר אפיה משטח עגול בגובה 1+1/2 ס"מ בערך לקוטר של בערך 22 ס"מ.
-
08.
אופים בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות כשעה ורבע עד שהמרנג אפוי ונפרד בקלות מנייר האפיה. במקרה הצורך מוסיפים עוד 10 דקות לאפיה.
טיימר מופעל
-
09.
למוס השוקולד:ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר עד המסה מלאה. מוסיפים כף ליקר קפה ומערבבים. במיקסר מקציפים חלבונים עם מעט מלח למשך 2-3 דקות. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עוד 3-4 דקות עד קבלת קצף יציב. מוציאים לקערה.
טיימר מופעל
-
10.
מקציפים שמנת מתוקה "השף הלבן"עד קבלת קצף עדין (לא מקציפים עד קבלת קצפת יציבה!).
-
11.
מוסיפים מעט מהקצפת לשוקולד המומס ומערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק.
-
12.
מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב.
-
13.
מקפלים פנימה בשנים-שלושה שלבים את החלבונים המוקצפים תוך שמירה על האווריריות עד אחידות. מוסיפים פנימה את שאר השמנת המוקצפת ומקפלים בעדינות עד אחידות.מעבירים את המוס לתבנית מעל הבסיס המושקה. משאירים כ-5 כפות מהמוס בצד. משטחים את המוס.
-
14.
מניחים את המרנג מעל המוס ומשלימים את שאר המוס כמסגרת מסביב למוס. לקרם הקפה:
-
15.
במיקסר מקציפים במהירות איטית את השמנת המתוקה "השף הלבן" יחד עם אבקת הקפה והסוכר למשך 2-3 דקות עד המסת הקפה.
טיימר מופעל
-
16.
מגבירים את מהירות ההקצפה למקסימום ומקציפים לקרם יציב.
-
17.
מעבירים לשק זילוף ומזלפים את שכבת הקרם על העוגה.
-
18.
מקשטים במעט קקאו ומקררים למשך 8 שעות לפחות.