מתכון לסופלה שוקולד אישי
סופלה שוקולד אישי ומשודרג
המרכיבים ל10 מנות אישיות:
- 300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
- 130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
- 4 ביצים
- 1 כף קמח רגיל
- 1 כף ברנדי קוניאק (לא חובה)
- 50 גרם שוקולד חלב או מריר למילוי
הוראות הכנה:
-
01.
בקערת זכוכית מניחים את החמאה והשוקולד וממיסים במיקרוגל בפולסים. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להטמעה.
-
02.
בקערת מערבל שמים את הביצים השלמות ומקציפים במהירות גבוה, מתקבל קצף עם מרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים את קצף הביצים לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול רחבות.
-
03.
מבליעים את הקמח ואת הברנדי בתערובת עד לקבלת מרקם חלק.
-
04.
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים את התבניות האישיות (8-9 במספר) ,אפשר להשתמש בספלי קפה חסיני אש.
-
05.
יוצקים מהתערובת לתבניות האישיות (עד חצי מגובהם), מכניסים לכל תבנית רבוע של שוקולד ומטביעים אותו פנימה.
-
06.
אם מכינים מראש, אפשר להשאיר במקרר אפילו לילה ולמחרת לאפות את הסופלה.
-
07.
זמן אפיה של 15 דקות, העוגות מתייצבות אך עדיין רוטטות כשמזיזים את התבנית (יש להמנע מאפית יתר, אנחנו רוצים סופלה לא עוגה).
טיימר מופעל
-
08.
יש להוציא מהתנור ולהגיש מיד, אפשר להוסיף ליד גלידת וניל טעימה.
-
09.
בהצלחה עם מתכון טעים ומנצח.
-
10.