מתכון לסופלה שוקולד אישי | השף הלבן

מתכון לסופלה שוקולד אישי

סופלה שוקולד אישי ומשודרג

מאת: יהודית מורחיים
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לסופלה שוקולד אישי

המרכיבים ל10 מנות אישיות:

החומרים:
  • 300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • 4 ביצים
  • 1 כף קמח רגיל
  • 1 כף ברנדי קוניאק (לא חובה)
  • 50 גרם שוקולד חלב או מריר למילוי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת זכוכית מניחים את החמאה והשוקולד וממיסים במיקרוגל בפולסים. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להטמעה.

  • 02.

    בקערת מערבל שמים את הביצים השלמות ומקציפים במהירות גבוה, מתקבל קצף עם מרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים את קצף הביצים לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול רחבות.

  • 03.

    מבליעים את הקמח ואת הברנדי בתערובת עד לקבלת מרקם חלק.

  • 04.

    מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים את התבניות האישיות (8-9 במספר) ,אפשר להשתמש בספלי קפה חסיני אש.

  • 05.

    יוצקים מהתערובת לתבניות האישיות (עד חצי מגובהם), מכניסים לכל תבנית רבוע של שוקולד ומטביעים אותו פנימה.

  • 06.

    אם מכינים מראש, אפשר להשאיר במקרר אפילו לילה ולמחרת לאפות את הסופלה.

  • 07.

    זמן אפיה של 15 דקות, העוגות מתייצבות אך עדיין רוטטות כשמזיזים את התבנית (יש להמנע מאפית יתר, אנחנו רוצים סופלה לא עוגה).

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    יש להוציא מהתנור ולהגיש מיד, אפשר להוסיף ליד גלידת וניל טעימה. 

  • 09.

    בהצלחה עם מתכון טעים ומנצח.

  • 10.

     

הכנת? כאן מדרגים
(2180)