מתכון לסופלה שוקולד אישי | השף הלבן

מתכון לסופלה שוקולד אישי

סופלה שוקולד אישי ומשודרג

מאת: יהודית מורחיים
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לסופלה שוקולד אישי

המרכיבים ל 10 מנות אישיות:

החומרים:
  • 300 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
  • 130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • 4 ביצים
  • 1 כף קמח רגיל
  • 1 כף ברנדי קוניאק (לא חובה)
  • 50 גרם שוקולד חלב או מריר למילוי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערת זכוכית מניחים את החמאה והשוקולד וממיסים במיקרוגל בפולסים. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להטמעה.

  • 02.

    בקערת מערבל שמים את הביצים השלמות ומקציפים במהירות גבוה, מתקבל קצף עם מרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים את קצף הביצים לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול רחבות.

  • 03.

    מבליעים את הקמח ואת הברנדי בתערובת עד לקבלת מרקם חלק.

  • 04.

    מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. משמנים את התבניות האישיות (8-9 במספר) ,אפשר להשתמש בספלי קפה חסיני אש.

  • 05.

    יוצקים מהתערובת לתבניות האישיות (עד חצי מגובהם), מכניסים לכל תבנית רבוע של שוקולד ומטביעים אותו פנימה.

  • 06.

    אם מכינים מראש, אפשר להשאיר במקרר אפילו לילה ולמחרת לאפות את הסופלה.

  • 07.

    זמן אפיה של 15 דקות, העוגות מתייצבות אך עדיין רוטטות כשמזיזים את התבנית (יש להמנע מאפית יתר, אנחנו רוצים סופלה לא עוגה).

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    יש להוציא מהתנור ולהגיש מיד, אפשר להוסיף ליד גלידת וניל טעימה. 

  • 09.

    בהצלחה עם מתכון טעים ומנצח.

  • 10.

     

הכנת? כאן מדרגים
(2180)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.