בראוניז כשרים לפסח
מתכון קוצר מחמאות לבראוניז שוקולדיים ונימוחים כשרים לפסח

המרכיבים ל 8 מנות:
- 100 גרם חמאת "תנובה"
- 3 כוסות סוכר
- 3 כפיות תמצית וניל
- גביע גבינת שמנת 25% "נפוליאון"
- 1.5 כוסות קמח מצה
- 6 כפות קמח תפו"א
- 2 חבילות (200 גרם סה"כ) שוקולד חלב
- 6 ביצים
- 1 כוס אגוזים שבורים גס
הוראות הכנה:
-
01.
מכניסים לקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומעבדים לעיסה חלקה.
-
02.
מוסיפים את תמצית הוניל ואת גבינת השמנת וממשיכים לערבב.
-
03.
מוסיפים את קמח המצה באיטיות תוך כדי בחישה, ואחריו 6 כפות קמח תפו"א.
-
04.
בנתיים, שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים במיקרו. עליו להיות רך ולא נוזלי.
-
05.
מוסיפים לבלילה 6 ביצים וממשיכים לערבב, על מהירות נמוכה.
-
06.
מוסיפים לקערה את השוקולד המומס (לאחר שהצטנן מעט) ו-3/4 כוס מהאגוזים, וממשיכים לבחוש.
-
07.
מכינים תבנית בגודל הרצוי עם חמאה וקמח או עם נייר אפייה ושופכים פנימה את בלילת הבצק בצורה שווה.
-
08.
מפזרים מעל את שארית האגוזים.
-
09.
אופים משך 30-40 דקות בתנור שחומם מראש ל- 160 מעלות.
טיימר מופעל
-
10.
כשהבראוניס מוכנים, אפשר לצנן מעט, לחתוך לריבועים ולאפסן.