קארידופיטה – עוגת אגוזים ויוגורט יוונית
עוגה עשירה בטעמים ספוגה בסירופ. תוספת של שמנת מוקצפת עם יוגורט תקפיץ אותה לדרגת קינוח מפנק

המרכיבים ל 12:
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 2 כוסות (200 גרם) אגוזים טחונים גס
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית ציפורן
- 1/3 כפית מלח
- 150 גרם חמאת תנובה רכה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 3/4 כוס + 2 כפות (200 מ"ל) יוגורט עיזים תנובה
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 2 כפות קוניאק או ברנדי (לא הכרחי)
- 1 שמנת מתוקה 38% השף הלבן מוקצפת עם 2 כפות יוגורט עיזים תנובה ו1 כף אבקת סוכר
- 2 כפות פיסטוק קצוץ
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, סודה, אגוזים, קינמון, ציפורן, מלח. טורפים בקערה נפרדת (אפשר במיקסר או מעבד מזון) חמאה, סוכר, ביצים ויוגורט לבלילה אחידה.
-
02.
מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים לבלילה אחידה. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם ל 180 מעלות כ 50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים סוכר ומים כ 10 דקות (בוחשים מידי פעם) עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך מעט. מסירים מהאש, מוסיפים קונאק או ברנדי ומערבבים. בעזרת קיסם מנקבים את פני העוגה ויוצקים עליה את סירופ הסוכר- בעיקר סביב בשוליים ולבסוף במרכז. בוזקים פיסטוק ומגישים עם השמנת-יוגורט המוקצפים.
טיימר מופעל