פאי תותים וקצפת כשר לפסח
פאי תותים וקצפת כשר לפסח
המרכיבים ל12 מנות:
- 250 גרם עוגיות יין של פסח טחונות דק
- 1 כוס (100 גר') שקדים טחונים דק
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 50 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
- 100 גר'ם חמאה מומסת
- 3 כוסות תותים נקיים מעוקץ ופרוסים לפרוסות דקות
- 3/4 כוס (150 גר') סוכר
- 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור מנופה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס מיץ חמוציות לא ממותק (אפשר להמיר ב – 1/2 כוס מים וכף מיץ לימון)
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת סוכר מנופה
- 1 כוס תותים קצוצים לקוביות קטנות
- 2-3 תותים שלמים לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הבסיס -
-
02.
מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות, השקדים הטחונים, הסוכר והחמאה המומסת לתערובת לחה.
-
03.
משטחים בתבנית בשוליים ובדפנות בשכבה דקה ומעבירים למקפיא ל – 20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל – 160 מעלות.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את התבנית הישר מהמקפיא לתנור ואופים כ – 15 דקות עד להזהבה קלה מאוד.
טיימר מופעל
-
05.
מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. להכנת המלית -
-
06.
בסיר קטן ועל גבי להבה בינונית מבשלים יחד את הסוכר, מיץ החמוציות, 2 כוסות פרוסות תותים, קורנפלור והמלח.
-
07.
תוך כדי שמביאים לרתיחה, מועכים בעזרת ממחה את התותים. כשהתערובת מגיעה לרתיחה מנמיכים את האש, ומבשלים עוד דקה או שתיים תוך כדי בחישה מתמדת עם מטרפה או כף עץ, עד שהתערובת מסמיכה מאוד.
-
08.
מסירים מהאש ומצננים מעט.
-
09.
מוסיפים פנימה את הכוס הנותרת של פרוסות התותים ומערבבים בעדינות.
-
10.
יוצקים את המלית על גבי הבסיס, מיישרים ומעבירים לקירור למשך 4 שעות עד לילה שלם. לציפוי ועיטור -
-
11.
מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר לקצפת רכה.
-
12.
מורחים על גבי המלית ומשאירים שוליים של כ – 2 ס"מ ריקים.
-
13.
קוצצים תותים לקוביות קטנות, ומפזרים בשוליים הריקים.
-
14.
מקשטים במרכז הפאי עם תותים שלמים. הפאי נשמר בקירור עוד יום-יומיים נוספים.