עוגת מצות לפסח (בסגנון עוגת ביסקוויטים)
עוגת שכבות מצה מיוחדת לפסח ומתוקה במיוחד

המרכיבים ל 10 מנות:
- 3 מצות
- 1 כוס מים חמים
- 1 כף שטוחה של אבקת נס קפה
- 1.5 מיכל שמנת מתוקה
- 1 מיכל של אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 חבילה של אינסטנט פודינג שוקולד
- 1.5 כוסות חלב
- 1/2 חבילת שוקולד חלב
- 1/4 כוס חלב
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בתבנית שטוחה את המים החמים עם אבקת הנס קפה ומערבבים מעט.
-
02.
מכינים את הקרם וניל: שמים בקערת המיקסר חבילת שמנת המתוקה, 1 כוס חלב וחבילת איסטנט פודינג וניל ומקציפים כמה דקות עד לקבלת קרם יציב.
-
03.
מכינים את הקרם השוקולד: שמים בקערת המיקסר 1/2 מיכל שמנת המתוקה, 1/2 כוס חלב ו-1/2 חבילת איסטנט פודינג שוקולד ומקציפים כמה דקות עד לקבלת קרם יציב.
-
04.
מרכיבים את העוגה: לוקחים מצה יבשה וטובלים אותה מספר שניות בתבנית עם המים והנס קפה. מוציאים את המצה ומניחים אותה על צלחת ההגשה/על תבנית חדשה. מורחים שכבה עבה של קרם הוניל (כחצי מהכמות) שהכנו ומעל זה שמים עוד מצה רטובה. לאחר מכן, מורחים שכבה עבה של קרם השוקולד ומעל זה שמים עוד מצה רטובה. לבסוף, מורחים שכבה עבה של קרם הוניל (החצי שנותר מהכמות).
-
05.
מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחלב עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת שוקולדית חלקה. לאחר שהציפוי התקרר מעט, שופכים את הציפוי על עוגת המצות כך שתהיה מצופה כולה בשוקולד. מכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות.