מתכון מוס מסקרפונה ותותים/פירות יער | השף הלבן

מוס מסקרפונה ותותים/פירות יער

כולם ישתגעו על הקינוח הזה

מאת: יותם חולתא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוס מסקרפונה ותותים/פירות יער

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה של קולקשן
  • 100 גרם סוכר
  • מקל וניל
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 100 גרם סוכר
  • 1 חבילת תותים או פרי אחר
  • 5 גרם ג'לטין + 25 מ"ל מים קרים
  • סירופ סוכר= 50 גרם סוכר+ 50 מ"ל מים
  • 50 מ"ל מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים מסקרפונה עם הסוכר וגרגרי הווניל.

  • 02.

    מניחים בצד. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב ומקפלים יחד עם גבינת המסקרפונה והוניל.

  • 03.

    מניחים תותים בתחתית כוס ההגשה.מעל כ-2 כפות מהמוס (תלוי בכוס) ושוב תותים והמוס.מעבירים למקפיא.

  • 04.

    בינתיים מכינים את הציפוי:מכינים את הסירופ ומניחים להתקרר.טוחנים את שארית התותים בבלנדר, במקביל מכינים את הג'לטין, לאחר שהופך בעל מקרם ספוגי וממסים אותו במיקרו.(יש להדגיש כי יש להשתמש בג'לטין טהור).

  • 05.

    מערבבים את הסירופ עם התותים למחית אחת ולאט לאט מוסיפים את הגלטין.

  • 06.

    מוציאים את הכוסות מהמקפיא שופכים את הציפוי מעל, ומחזירים למקרר למשך שעתיים ואפשר להוסיף תות לקישוט.

הכנת? כאן מדרגים
(213)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.