מוס מסקרפונה ותותים/פירות יער
כולם ישתגעו על הקינוח הזה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 250 גרם גבינת מסקרפונה של קולקשן
- 100 גרם סוכר
- מקל וניל
- 500 מ"ל שמנת מתוקה של השף הלבן
- 100 גרם סוכר
- 1 חבילת תותים או פרי אחר
- 5 גרם ג'לטין + 25 מ"ל מים קרים
- סירופ סוכר= 50 גרם סוכר+ 50 מ"ל מים
- 50 מ"ל מים
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים מסקרפונה עם הסוכר וגרגרי הווניל.
-
02.
מניחים בצד. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב ומקפלים יחד עם גבינת המסקרפונה והוניל.
-
03.
מניחים תותים בתחתית כוס ההגשה.מעל כ-2 כפות מהמוס (תלוי בכוס) ושוב תותים והמוס.מעבירים למקפיא.
-
04.
בינתיים מכינים את הציפוי:מכינים את הסירופ ומניחים להתקרר.טוחנים את שארית התותים בבלנדר, במקביל מכינים את הג'לטין, לאחר שהופך בעל מקרם ספוגי וממסים אותו במיקרו.(יש להדגיש כי יש להשתמש בג'לטין טהור).
-
05.
מערבבים את הסירופ עם התותים למחית אחת ולאט לאט מוסיפים את הגלטין.
-
06.
מוציאים את הכוסות מהמקפיא שופכים את הציפוי מעל, ומחזירים למקרר למשך שעתיים ואפשר להוסיף תות לקישוט.
הכנת? כאן מדרגים