מתכון מוס מסקרפונה ותותים/פירות יער | השף הלבן

מוס מסקרפונה ותותים/פירות יער

כולם ישתגעו על הקינוח הזה

מאת: יותם חולתא
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוס מסקרפונה ותותים/פירות יער

המרכיבים ל10 מנות:

  • 250 גרם גבינת מסקרפונה של קולקשן
  • 100 גרם סוכר
  • מקל וניל
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 100 גרם סוכר
  • 1 חבילת תותים או פרי אחר
  • 5 גרם ג'לטין + 25 מ"ל מים קרים
  • סירופ סוכר= 50 גרם סוכר+ 50 מ"ל מים
  • 50 מ"ל מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים מסקרפונה עם הסוכר וגרגרי הווניל.

  • 02.

    מניחים בצד. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף יציב ומקפלים יחד עם גבינת המסקרפונה והוניל.

  • 03.

    מניחים תותים בתחתית כוס ההגשה.מעל כ-2 כפות מהמוס (תלוי בכוס) ושוב תותים והמוס.מעבירים למקפיא.

  • 04.

    בינתיים מכינים את הציפוי:מכינים את הסירופ ומניחים להתקרר.טוחנים את שארית התותים בבלנדר, במקביל מכינים את הג'לטין, לאחר שהופך בעל מקרם ספוגי וממסים אותו במיקרו.(יש להדגיש כי יש להשתמש בג'לטין טהור).

  • 05.

    מערבבים את הסירופ עם התותים למחית אחת ולאט לאט מוסיפים את הגלטין.

  • 06.

    מוציאים את הכוסות מהמקפיא שופכים את הציפוי מעל, ומחזירים למקרר למשך שעתיים ואפשר להוסיף תות לקישוט.

הכנת? כאן מדרגים
(213)