טארט גבינה, שוקולד לבן ונענע
טארט גבינה, שוקולד לבן ונענע
המרכיבים ל6 מנות-תבנית פאי בקוטר 26:
- 1.75 כוסות קמח לבן רגיל
- 0.5 כוס סוכר
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית גרידת לימון
- 2 כפות עלי נענע קצוצים
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 0.25 כוס סוכר
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 2 ביצים
- 100 גרם שוקולד לבן
- 2 כפות חלב
- 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
- 100 גרם שוקולד לבן
- 2-3 גבעולי נענע
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה:
-
01.
לבסיס:
-
02.
לערבב את הקמח עם הסוכר, גרידת לימון ונענע. להוסיף את המיץ
-
03.
לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות ולהוסיף לבצק, לעבד בפולסים קצרים במעבד מזון מצויד בסכין מתכת לקבלת פירורים
-
04.
לרפד את תחתית התבנית בנייר אפיה ולשמן את הנייר ואת דפנות התבנית בחמאה. להעביר את הפירורים לתבנית ולשטח אותם עם היד תוך כדי יצירת דפנות בגובה כ-4 ס"מ.
-
05.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 20 דקות. להוציא מהתנור, להוריד את חום התנור ל-160 מעלות ולתת לבסיס להצטנן טיפה. בינתיים להכין מילוי גבינה ושוקולד לבן:
טיימר מופעל
-
06.
לשבור את השוקולד לקוביות. להוסיף את החלב ולשים במיקרוגל על להמסה של השוקולד (להמיס בפולסים של 20 שניות בהתחלה - ואחר כך של 10 שניות בכל פעם, כי שוקולד לבן נשרף בקלות).
-
07.
לערבב לתערובת חלקה. ולהניח בצד להצטנן כמה דקות.
-
08.
לערבב את כל שאר החומרים של המילוי. להוסיף את השוקולד המומס ולערבב יחד לתערובת חלקה.
-
09.
למזוג בזהירות מעל התחתית האפויה ולהחזיר לתנור הדולק על 160 מעלות - לאפות כ-60 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
לסגור את התנור, לפתוח קצת את הדלת ולתת לעוגה להתקרר כחצי שעה בתוך התנור.
-
11.
להוציא את העוגה ולקרר אותה לחלוטין בחוץ. קרם שוקולד לבן ונענע:
-
12.
בזמן שהעוגה בתנור, להתחיל בהכנות הקרם שגם מצריך זמן צינון יחד עם העוגה.
-
13.
למזוג לקערה 100 מ"ל שמנת מתוקה ולהוסיף גבעולי נענע שטופים. לחמם יחד במיקרוגל כ-40 שניות ולהניח לכמה דקות בצד.
-
14.
להוציא את הנענע, תוך כדי סחיטת השמנת מהגבעולים לתוך הקערה, לספיגת הטעמים.
-
15.
להוסיף שוקולד לבן שבור לקוביות ולערבב היטב להמסה מלאה של השוקולד (במידתהצורך לחמם שוב במיקרוגל בפולסים של 10 שניות).
-
16.
לצנן לטמפרטורת החדר, לכסות את הקערה ולהכניס למקרר לצינון של שעה לפחות.
-
17.
להעביר לקערת המיקסר את יתרת השמנת המתוקה, להוסיף אינסטנט פודינג וגנאש שוקולד לבן. להקציף יחד לקבלת קרם יציב.
-
18.
להעביר לשקית זילוף ולקשט את הטארט המוכן.