מתכון טארט גבינה, שוקולד לבן ונענע | השף הלבן

טארט גבינה, שוקולד לבן ונענע

טארט גבינה, שוקולד לבן ונענע

מאת: אירנה בן שוע
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טארט גבינה, שוקולד לבן ונענע

המרכיבים ל6 מנות-תבנית פאי בקוטר 26:

בסיס:
  • 1.75 כוסות קמח לבן רגיל
  • 0.5 כוס סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
מילוי גבינה ושוקולד לבן:
  • 500 גרם גבינה לבנה 5%
  • 0.25 כוס סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 ביצים
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 2 כפות חלב
קרם שוקולד לבן ונענע:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 32%
  • 100 גרם שוקולד לבן
  • 2-3 גבעולי נענע
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבסיס:

  • 02.

    לערבב את הקמח עם הסוכר, גרידת לימון ונענע. להוסיף את המיץ

  • 03.

    לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות ולהוסיף לבצק, לעבד בפולסים קצרים במעבד מזון מצויד בסכין מתכת לקבלת פירורים

  • 04.

    לרפד את תחתית התבנית בנייר אפיה ולשמן את הנייר ואת דפנות התבנית בחמאה. להעביר את הפירורים לתבנית ולשטח אותם עם היד תוך כדי יצירת דפנות בגובה כ-4 ס"מ.

  • 05.

    לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 20 דקות. להוציא מהתנור, להוריד את חום התנור ל-160 מעלות ולתת לבסיס להצטנן טיפה. בינתיים להכין מילוי גבינה ושוקולד לבן:

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    לשבור את השוקולד לקוביות. להוסיף את החלב ולשים במיקרוגל על להמסה של השוקולד (להמיס בפולסים של 20 שניות בהתחלה - ואחר כך של 10 שניות בכל פעם, כי שוקולד לבן נשרף בקלות).

  • 07.

    לערבב לתערובת חלקה. ולהניח בצד להצטנן כמה דקות.

  • 08.

    לערבב את כל שאר החומרים של המילוי. להוסיף את השוקולד המומס ולערבב יחד לתערובת חלקה.

  • 09.

    למזוג בזהירות מעל התחתית האפויה ולהחזיר לתנור הדולק על 160 מעלות - לאפות כ-60 דקות.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 10.

    לסגור את התנור, לפתוח קצת את הדלת ולתת לעוגה להתקרר כחצי שעה בתוך התנור.

  • 11.

    להוציא את העוגה ולקרר אותה לחלוטין בחוץ. קרם שוקולד לבן ונענע:

  • 12.

    בזמן שהעוגה בתנור, להתחיל בהכנות הקרם שגם מצריך זמן צינון יחד עם העוגה.

  • 13.

    למזוג לקערה 100 מ"ל שמנת מתוקה ולהוסיף גבעולי נענע שטופים. לחמם יחד במיקרוגל כ-40 שניות ולהניח לכמה דקות בצד.

  • 14.

    להוציא את הנענע, תוך כדי סחיטת השמנת מהגבעולים לתוך הקערה, לספיגת הטעמים.

  • 15.

    להוסיף שוקולד לבן שבור לקוביות ולערבב היטב להמסה מלאה של השוקולד (במידתהצורך לחמם שוב במיקרוגל בפולסים של 10 שניות).

  • 16.

    לצנן לטמפרטורת החדר, לכסות את הקערה ולהכניס למקרר לצינון של שעה לפחות.

  • 17.

    להעביר לקערת המיקסר את יתרת השמנת המתוקה, להוסיף אינסטנט פודינג וגנאש שוקולד לבן. להקציף יחד לקבלת קרם יציב.

  • 18.

    להעביר לשקית זילוף ולקשט את הטארט המוכן.

הכנת? כאן מדרגים
(28)