המרכיבים ל16 פרוסות:
לעוגה :
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 1 קופסא גבינה לבנה ( 5% שומן ) 250 גרם
- 20 ביסקוויטים פתי בר שוקולד (קצת יותר מחצי חבילה)
- תרסיס שמן
להרטבת הביסקוויטים:
- 1 כוס חלב
לקישוט:
- 2 שורות של קוביות שוקולד חלב (טבלה, לא להפריד לקוביות)
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, במהירות גבוהה למשך2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עוד 10 שניות.
-
03.
מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת לקקן. משאירים 2-3 כפות של קרם בצד
-
04.
טובלים ביסקוויט בחלב לזמן קצר (סופרים עד 3 ומוציאים).
-
05.
מכניסים את הביסקוויט הרטוב לתוך הקרם, עד שהוא נוגע בתחתית התבנית.
-
06.
ממשיכים באותו אופן עד שהתבנית מלאה בשורות צפופות של ביסקוויטים רטובים. מורחים מלמעלה את הקרם ששמרנו בצד, לכיסוי מלא של הביסקוויטים.
-
07.
מקפיאים את העוגה למשך הלילה. הופכים על מגש ומסירים את התבנית.
-
08.
מגררים שוקולד בפומפייה מעל העוגה. חותכים פרוסה מכל קצה של העוגה כדי לחשוף את דוגמת הזברה. מפשירים שעה במקרר ומגישים קר.
הכנת? כאן מדרגים