מתכון עוגת זברה | השף הלבן

עוגת זברה

עוגת זברה

מאת: לאה נקי
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
עוגת זברה

המרכיבים ל16 פרוסות:

לעוגה :
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 קופסא גבינה לבנה ( 5% שומן ) 250 גרם
  • 20 ביסקוויטים פתי בר שוקולד (קצת יותר מחצי חבילה)
  • תרסיס שמן
להרטבת הביסקוויטים:
  • 1 כוס חלב
לקישוט:
  • 2 שורות של קוביות שוקולד חלב (טבלה, לא להפריד לקוביות)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וסוכר, במהירות גבוהה למשך2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים גבינה וממשיכים להקציף עוד 10 שניות.

  • 03.

    מוזגים את התערובת לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת לקקן. משאירים 2-3 כפות של קרם בצד

  • 04.

    טובלים ביסקוויט בחלב לזמן קצר (סופרים עד 3 ומוציאים).

  • 05.

    מכניסים את הביסקוויט הרטוב לתוך הקרם, עד שהוא נוגע בתחתית התבנית.

  • 06.

    ממשיכים באותו אופן עד שהתבנית מלאה בשורות צפופות של ביסקוויטים רטובים. מורחים מלמעלה את הקרם ששמרנו בצד, לכיסוי מלא של הביסקוויטים.

  • 07.

    מקפיאים את העוגה למשך הלילה. הופכים על מגש ומסירים את התבנית.

  • 08.

    מגררים שוקולד בפומפייה מעל העוגה. חותכים פרוסה מכל קצה של העוגה כדי לחשוף את דוגמת הזברה. מפשירים שעה במקרר ומגישים קר.

הכנת? כאן מדרגים
(44)