לביבות גבינה ושוקולד
נגיסות גבינה ושוקולד הן נראות כמו לביבות קטנות אבל הן בעצם סופגניות מתוקות נעמי אבליוביץ' מגוונת את תפריט החג עם מתכון לנגיסות גבינה ושוקולד קטנות ומפתות

המרכיבים ל 20 יחידות:
- 100 גרם גבינת כנען 5% של תנובה
- 100 גרם קרם גבינת שמנת %5 בטעם טבעי "תנובה"
- 2 ביצים
- ½ כוס קמח
- ½ 1 כפות סוכר
- ½ 1 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 25 גרם שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו), קצוץ
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה, מניחים את שתי הגבינות והביצים ובעזרת מטרפה ידנית מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח, סוכר, אבקת אפייה, וניל ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ.
-
02.
מחממים מחבת גדולה עם שמן בגובה 2 ס"מ. מחליקים 5-6 כפיות מהבלילה לשמן החם בזהירות ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים מצידן השני, כדקה מכל צד.
-
03.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הסופגניות לצלחת מרופדת בנייר סופג וחוזרים על הפעולה, להכנת כל הסופגניות.
-
04.
עורמים את הסופגניות בצלחת הגשה, מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם.