שטרודל תפוחים ואגוזים מבצק שמרים
מתכון מיוחד לט"ו בשבט לשטרודל תפוחים ואגוזים נפלא ומהיר הכנה

המרכיבים ל 2 עוגות באורך 30 ס"מ:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים מרודד למאפים מתוקים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
 
- 3-4 תפוחי עץ
 - 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
 - מיץ מ-1/2 לימון
 - 1 כפית תמצית וניל
 - 1 כפית קינמון
 - 200 גרם אגוזים שבורים מכל הסוגים, ופירות יבשים איזה שאוהבים
 
- 1 ביצה טרופה
 
- אבקת סוכר
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
תפוחים מקורמלים:
 - 
								02.
								
קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות בינוניות.
 - 
								03.
								
מחממים מחבת על להבה גבוהה ומעבירים פנימה את התפוחים לצלייה של כמה דקות עד שהם מתחילים להתרכך מעט.
 - 
								04.
								
מוסיפים סוכר, לימון, וניל וקינמון וממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים.
 - 
								05.
								
מוסיפים אגוזים ומערבבים היטב. מצננים.הכנת העוגות:
 - 
								06.
								
על משטח יוצרים מהבצק שני מלבנים בעובי של כ-1/2 ס"מ.
 - 
								07.
								
יוצקים מחצית מכמות מלית התפוחים והאגוזים בשליש המרכזי של המלבן.
 - 
								08.
								
חותכים את 2 השלישים בצדדים לרצועות וקולעים לצורת צמה בשתי וערב.
 - 
								09.
								
מניחים את העוגה על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
 - 
								10.
								
חוזרים אל הפעולה עם החלק השני של הבצק ויתרת המלית.
 - 
								11.
								
מתפיחים את העוגות במקום חמים עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
 - 
								12.
								
מחממים תנור ל-170 מעלות.
 - 
								13.
								
מברישים את העוגות התפוחות בביצה טרופה בעדינות.
 - 
								14.
								
אופים במשך 30-35 דקות או עד שהעוגות תפוחות וזהובות.לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
טיימר מופעל
 
									

