מאפי אגסים וגבינת כנען ברוטב יוגורט לימוני | השף הלבן

מאפי אגסים וגבינת כנען ברוטב יוגורט לימוני

מליחות הכנען עם מתיקות האגסים יוצרים מילוי מפתיע במאפה קל להכנה

מאת: מאיר עזר "תנובה שף"
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפי אגסים וגבינת כנען ברוטב יוגורט לימוני

המרכיבים ל20 יחידות:

  • 3 כפות דבש
  • 1 חבילה בצק פריך מתוק של מעדנות מופשר
  • 1 חבילות גבינת כנען השף הלבן
  • 100 גרם סוכר
  • תמצית וניל איכותית
  • 1 גרידת תפוז
  • 4 אגסים קלופים חתוכים לשמיניות
  • חצי ליטר יין מוסקט
  • 2 יחידות ציפורן
  • 2 יחידות הל שלם
  • 1 יחידה כוכב אניס
  • 1 מקל קינמון
  • ביצה טרופה
  • 2 גביעי יופלה 3% תנובה
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9% תנובה
  • 1 גרידת לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 02.

    מרתיחים בסיר את היין, ציפורן, הל, אניס, קינמון ואגסים מבשלים כעשר דקות ומצננים.

  • 03.

    בקערה מערבבים היטב את הכנען, סוכר, תמצית וניל וגרידת התפוז, קורצים את הבצק לעיגולים בקוטר של 10 ס"מ.

  • 04.

    מניחים במרכז את האגס ומעל כפית של תערובת גבינה.

  • 05.

    מורחים מסביב ביצה בעזרת מברשת, סוגרים היטב ומסדרים על ניר אפיה.

  • 06.

    אופים בתנור חם כ- 15 דקות או עד הזהבה ב-150-160 מעלות

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 07.

    מערבבים בקערה את היוגורט, שמנת חמוצה, גרידת לימון ודבש

  • 08.

    מוצאים את הרביולי מהתנור ומגישים עם הרוטב

הכנת? כאן מדרגים
(0)