קטאייף גבינות ופיסטוק
הקטאייף בצ'יק צ'ק שישאיר לכם טעם מתוק של עוד! מילוי משגע של גבינת כנען של השף הלבן שיעשה לכם שמח בפה.

המרכיבים ל 20-25 יחידות:
- 250 גרם קמח לבן
- 50 גרם סולת
- 30 גרם סוכר (2 כפות)
- 10 גרם אבקת אפייה (שקית)
- 6 גרם שמרים יבשים (כפית אחת)
- 250 מ״ל חלב
- 200 מ״ל מים
- 1/2 חבילת גבינת כנען תנובה
- כף חמאה (20 גרם)
- 300 גרם סוכר לבן
- 150 מ״ל מים
- 1 כף מיץ לימון
- כפית מי זהר או מי ורדים
- 50 גרם פיסטוקים קלויים טחונים דק
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה, אחידה וללא גושים. מכסים את הקערה ומניחים לתפוח ולתסוס בטמפרטורת החדר לזמן של כחצי שעה.
-
02.
מניחים בצד מגבת מטבח נקייה, משמנים מחבת טפלון ומחממים על אש בינונית-גבוהה.
-
03.
יוצקים כחצי מצקת בכל פעם ליצירת פנקייקים בגודל של 6-8 ס״מ.
-
04.
כשמופיעות בועות על פני הקטאייף והוא מתייבש לגמרי, לא הופכים, אלא מעבירים למגש כשהבועות פונות כלפי מעלה, ומכסים מיד במגבת נקייה. חוזרים על סדר הפעולות עם הבלילה הנותרת.
-
05.
מניחים כף גבינת כנען במרכז העיגול כשהצד עם הבועות כלפי מעלה, וסוגרים לצורה של חצי סהר. מהדקים היטב את הקצוות.
-
06.
מחממים מחבת ומניחים את הסהרונים, מטגנים כל צד וכשהסהרונים משחימים מוסיפים כף חמאה, וממשיכים לטגן עוד מספר דקות.
-
07.
במקביל, מרתיחים את כל מרכיבי סירופ הסוכר עד לרתיחה מלאה, ושופכים מעל הסהרונים.
-
08.
מעבירים לצלוחית הגשה ומפזרים מעל פיסטוקים טחונים.
-
09.
מומלץ לאכול חם, בתיאבון!