סקונס מסקרפונה ונקטרינות | השף הלבן

סקונס מסקרפונה ונקטרינות

הקינוח האהוב על גיא עם טוויסט ישראלי לשבועות: סקונס עם בצק מסקרפונה ושמרים בקערה אחת, במילוי קרם מסקרפונה מתקתק יחד עם נקטרינות מקורמלות. קל, טעים ומרשים!

מאת: גיא פינס
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 1 כוס יוגורט תנובה
  • 1/2 כוס חלב פושר
  • 160 גרם חמאה רכה
  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1 כפית שמרים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף חמאה
  • 1 כף סוכר חום
  • 3 נקטרינות פרוסות במנדולינה
להגשה:
  • אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית שקעים

הוראות הכנה:

  • 01.

    לנקטרינות: במחבת מניחים כף חמאה וכף סוכר חום, ממיסים את החמאה בתנועות ערבוב ומוסיפים את הנקטרינות. מבשלים כ-3 דקות ומסירים מהאש, מצננים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    לבצק: בקערה רחבה בעזרת כף עץ מערבבים קמח, שמרים, אבקת אפייה, ½ כוס סוכר, חמאה רכה, תמצית וניל, יוגורט וחלב עד לקבלת בצק אחיד.

  • 03.

    מכסים את קערת הבצק ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

  • 04.

    לאחר 45 דקות של התפחה, מערבבים שוב עם כף עץ וממלאים בעזרת הכף את תבנית השקעים כ-3/4 מגובהם של השקעים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    מתפיחים ל- 10 דקות בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-25 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 07.

    מחלצים בזהירות את הסקונס ומצננים, לאחר הצינון פורסים כל סקון.

  • 08.

    למלית: מקציפים יחד את המסקרפונה עם השמנת המתוקה, פודינג ואבקת סוכר לקרם רך ויציב.

  • 09.

    ממלאים בעזרת כף את חלקם התחתון של הסקונס

  • 10.

    מניחים פירות, ומכסים בחלק העליון של הסקונס.

  • 11.

    מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.