סופגניות פרווה ללא ביצים – מתכון טבעוני לחג | השף הלבן

סופגניות פרווה ללא ביצים

הגולשת כהנא רוזה משתפת אותנו במתכון למיני סופגניות טעימות לחנוכה ללא ביצים

מאת: רוזה כהנא
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופגניות פרווה ללא ביצים

המרכיבים ל30 מיני סופגניות:

  • כ25 גרם שמרים טריים כולל משפר אפיה – נמכר ברשות בשקיות כפולות. ניתן להכין את כל תחולת שקית שמרים (50 גרם) ולהכפיל כמויות של כל המצרכים וכך תתקבל כמות של כ30 יחי לפחות של מיני סופגניות.
  • כ600 – 700 קמח רגיל
  • קליפה מגוררת מלימון - רק את החלק הצהוב
  • 2 כפות שמן קנולה
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • כף ברנדי – לא חובה
  • כ 150 מ"ל מים חמימים – כמות המים משתנה קלות בהתאם ללחות באוויר
  • שמן לטיגון עמוק – אפשר ומומלץ לוותר על טיגון
  • ריבות למילוי סופגניות – ריבת תות, פטל, משמש, ריבת חלב
  • אבקת סוכר לקישוט סופגניות
  • קמצוץ מלח
  • כף סוכר לבצק
  • כפית סוכר להתפחת שמרים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את המים החמימים עם שמן ומוסיפים שמרים ומשפר אפיה. מפזרים כפית סוכר מעל התערובת ושמים במקום חמים עד שהשמרים מכפילים את הנפח.

  • 02.

    בקערה עמוקה שמים קמח עם סוכר, קליפת לימון, קמצוץ מלח ותמצית וניל.

  • 03.

    מוסיפים לתערובת הקמח באיטיות את השמרים תוך ערבוב מתמיד, מוסיפים ברנדי ולשים עד שמתקבל כדור בצק רך ואלסטי.

  • 04.

    מכסים את הבצק ושמים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את מימדיו. ניתן להתפיח את הבצק מכוסה בנייר דביק לילה במקרר.

  • 05.

    לאחר שהבצק תפח, מעבדים אותו שוב וממתינים להתפחה שניה, בדרך כלל התהליך נמשך כרבע שעה.

  • 06.

    בשלב אחרון מעבדים את הבצק על משטח מקומח ומחלקים לכדורים קטנים יותר בעזרת סכין חדה. ניתן ליצור סופגניות עם כוס עם שוליים חדות.

  • 07.

    ממתינים כ 10 דקות כדי שהסופגניות יתפחו ויקבלו בצורה יפה, כמובן תהליך שמשפיע על נפח ואוויריות של סופגניה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מחממים את השמן (הסעיף מיועד למי שבחר בטיגון עמוק) בסיר לטיגון עמוק ובודקים את החום עם כף מעץ שסביבו יש בועות, משמעות שניתן להחליק פנימה סופגניות שבינתיים תפחו שוב.

  • 09.

    נמחממים את התנור לחום כ170 מעלות ומסדרים את הסופגניות בתבנית שקעים/ מנג'טים (הסעיף מיועד רק למי שבוחר באפיית סופגניות).

  • 10.

    אופים עד שהסופגניות גדלות בזמן אפיה ומקבלות גוון זהוב שחום.

  • 11.

    ממלאים את הסופגניות בריבות שברשותכם ומפזרים אבקת סוכר ומגישים. טיפ : לקיצור תהליך התפחת בצק, ניתן לחמם את התנור לחום של כ50 מעלות, לכבותו ולאחר הכיבוי לשים את קערה עם הבצק לתוך תנור אפיה וזה יצמצם זמן המתנה.

הכנת? כאן מדרגים
(492)