מעטפות פילו במילוי תותים בשמנת
מעטפות פילו במילוי תותים בשמנת
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל14 מנות:
- עלי פילו כמספר המנות
- 30 גרם חמאה מומסת
- 2 שמנות חמוצות 400 מ"ל
- 5-4 כפות אבקת סוכר
- סוכר וניל
- כף קורנפלור
- חלמון
לרפרפת התותים:
- 10-15 תותים
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כף קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מסננים את השמנות כמה שעות במסננת עד לקבלת מירקם של גבינת שמנת.
-
03.
מוסיפים אבקת סוכר,חלמון,וניל וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
-
04.
מניחים את התותים הסוכר והקורנפלור בסיר קטן ומבשלים כ- 5 דקות עד להסמכה קלה. מקררים.
טיימר מופעל
-
05.
מורחים דף אחד של פילו במעט חמאה .חותכים ל- 4 ריבועים ומניחים אותם אחד על השני.
-
06.
מניחים את העלים בתבניות קטנות של טארטים. אפשר להניח גם על נייר אפייה.
-
07.
ממלאים בכף גדושה של השמנת , מעליה כף של רפרפת התותים. סוגרים מעט את העלים מסביב.
-
08.
מורחים במעט חמאה.
-
09.
מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים