מתכון מאפי תפוח ובצק עלים (שוסון או פום) | השף הלבן

מאפי תפוח ובצק עלים (שוסון או פום)

מאפה צרפתי נפלא על בסיס בצק עלים וממולא בתפוחי עץ

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפי תפוח ובצק עלים (שוסון או פום)
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל8 מנות:

  • 5 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים, ללא הליבה וחתוכים לקוביות
  • 0.25 כוס מים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 0.25 כפית קינמון
  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 1 ביצה, טרופה
  • אבקת סוכר, להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת רסק התפוחים, בסיר בינוני, מניחים את קוביות התפוחים יחד עם המים, סוכר, מיץ לימון וקינמון. מערבבים ומביאים את התערובת לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב לסירוגין. מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהתפוחים התרככו, כ-10-15 דקות. בעזרת מזלג, מועכים את התפוחים לרסק. מעבירים לכלי אטום ומצננים במקרר (את הרסק ניתן להכין עד יומיים מראש).

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

  • 03.

    על גבי משטח העבודה, מגלגלים את הבצק המופשר ליריעה ומחלקים לריבועים בגודל 10 ס"מ.

  • 04.

    מניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה של רסק התפוחים הקר. בעזרת מברשת, מברישים את שולי הבצק בביצה הטרופה ומקפלים למשולש. עם קצות האצבעות, מהדקים את שולי הבצק כדי שהמילוי לא יברח החוצה במהלך האפיה. מעבירים בזהירות לתבנית האפיה וחוזרים על הפעולה עם יתר ריבועי הבצק ורסק התפוחים.

  • 05.

    מברישים את פני המשולשים בביצה טרופה ומפדרים באבקת סוכר. בעזרת סכין חדה, חורצים 3 חריצים קטנים בכל משולש, כדי לאפשר לאדים להשתחרר במהלך האפיה.

  • 06.

    אופים בתנור כ-15 דקות. מורידים את טמפרטורת התנור ל-175 מעלות ואופים עד להזהבה, 10-15 דקות. מניחים להתקרר לפחות 15 דקות לפני ההגשה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(190)