מאפי בריוש עם מלית מסקרפונה ואוכמניות
המאפים המושחתים האלה הם הפינוק המושלם ליום חורפי. בצק שמרים רך וחמאתי, מלית מסקרפונה קרמית ואוכמניות עסיסיות! מתכון חובה של דור משה
המרכיבים ל12:
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
- ¼ כוס (60 מ"ל) מים
- 420 גרם קמח (3 כוסות)
- 1/2 2 כפיות שמרים יבשים
- 125 מ"ל חלב (½ כוס)
- 2 ביצים (גודל L)
- 1 חלמון (מביצה בגודל L)
- 100 גרם סוכר לבן (½ כוס)
- ½ כפית מלח
- 150 גרם חמאת "תנובה" רכה וחתוכה לקוביות
- ½ 1 אריזות גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
- ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
- 3 כפות (30 גרם) קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- גרידה מחצי לימון
- ביצה בגודל L
- כוס אוכמניות קפואות "סנפרוסט" (לא מופשרות)
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת סירופ הסוכר, מניחים בסיר קטן את המים והסוכר. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס לחלוטין והתערובת מגיעה לרתיחה. מבשלים במשך 3 דקות נוספות ומורידים מהאש. מצננים ומעבירים למקרר.
טיימר מופעל
-
02.
להכנת הבצק, בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה והמלח. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך 3 דקות, עד שנוצר בצק אחיד.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את המלח ולאחר מכן את קוביות החמאה בהדרגה אל תוך המיקסר. לאחר שכל החמאה נטמעת בבצק, לשים את הבצק כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה נקיה ומכסים אותה בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך לילה שלם.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת המלית, מערבבים היטב את כל רכיבי הבצק למעט הביצה עד שמקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
-
05.
על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן דק וארוך. מורחים את מלית המסקרפונה באופן אחיד ומפזרים את האוכמניות. מגלגלים את הבצק לגליל ארוך ומחלקים ל-12 חלקים. מניחים את המאפים ב-2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. המאפים מתפשטים מאוד במהלך האפייה, לכן חשוב לשמור על רווח גדול בין המאפים.
-
06.
מכסים את התבנית באופן רופף עם ניילון נצמד ומתפיחים (בחורף - לפחות שעה ורבע, בקיץ אפשר גם 45 דקות).
טיימר מופעל
-
07.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהמאפים מתחילים להזהיב. מברישים את המאפים בסירופ ומצננים.
טיימר מופעל