מאפי בריוש עם מלית מסקרפונה ואוכמניות | השף הלבן

מאפי בריוש עם מלית מסקרפונה ואוכמניות

המאפים המושחתים האלה הם הפינוק המושלם ליום חורפי. בצק שמרים רך וחמאתי, מלית מסקרפונה קרמית ואוכמניות עסיסיות! מתכון חובה של דור משה

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפי בריוש עם מלית מסקרפונה ואוכמניות
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל12:

לסירופ סוכר:
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • ¼ כוס (60 מ"ל) מים
לבצק:
  • 420 גרם קמח (3 כוסות)
  • 1/2 2 כפיות שמרים יבשים
  • 125 מ"ל חלב (½ כוס)
  • 2 ביצים (גודל L)
  • 1 חלמון (מביצה בגודל L)
  • 100 גרם סוכר לבן (½ כוס)
  • ½ כפית מלח
  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה וחתוכה לקוביות
למלית:
  • ½ 1 אריזות גבינת מסקרפונה "השף הלבן"
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 3 כפות (30 גרם) קורנפלור
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידה מחצי לימון
  • ביצה בגודל L
  • כוס אוכמניות קפואות "סנפרוסט" (לא מופשרות)

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת סירופ הסוכר, מניחים בסיר קטן את המים והסוכר. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס לחלוטין והתערובת מגיעה לרתיחה. מבשלים במשך 3 דקות נוספות ומורידים מהאש. מצננים ומעבירים למקרר.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    להכנת הבצק, בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל מרכיבי הבצק חוץ מהחמאה והמלח. מפעילים את המיקסר במהירות בינונית במשך 3 דקות, עד שנוצר בצק אחיד. 

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים את המלח ולאחר מכן את קוביות החמאה בהדרגה אל תוך המיקסר. לאחר שכל החמאה נטמעת בבצק, לשים את הבצק כ-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק לקערה נקיה ומכסים אותה בניילון נצמד. מעבירים לקירור למשך לילה שלם. 

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    להכנת המלית, מערבבים היטב את כל רכיבי הבצק למעט הביצה עד שמקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.

  • 05.

    על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן דק וארוך. מורחים את מלית המסקרפונה באופן אחיד ומפזרים את האוכמניות. מגלגלים את הבצק לגליל ארוך ומחלקים ל-12 חלקים. מניחים את המאפים ב-2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה. המאפים מתפשטים מאוד במהלך האפייה, לכן חשוב לשמור על רווח גדול בין המאפים.

  • 06.

    מכסים את התבנית באופן רופף עם ניילון נצמד ומתפיחים (בחורף - לפחות שעה ורבע, בקיץ אפשר גם 45 דקות).

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 07.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים במשך 20-25 דקות, עד שהמאפים מתחילים להזהיב. מברישים את המאפים בסירופ ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)