לחמניות וניל
מתכון של אינס ינאי ללחמניות רכות ומתקתקות אפויות ברוטב וניל. מושלמות ככריכים לבית הספר או במקום עוגה ליד הקפה או התה
המרכיבים ל 12-15:
- 2 כוסות חלב "תנובה" בטמפרטורה פושרת
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 ביצה
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כפית מלח
- 6 כוסות קמח לבן
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף גדושה סוכר
- 2 ביצים
- 2 כפות שמן קנולה
- שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה רחבה מניחים את הקמח, השמרים והסוכר.
-
02.
יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר המרכיבים.
-
03.
לשים היטב את הבצק לבצק אחיד ומעבירים לקערה משומנת ומכוסה להתפחה של 45 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
יוצרים על משטח מקומח כדורים בגודל של תפוז קטן ומניחים על תבנית משומנת בצמידות ללא מרווחים.
-
05.
מניחים להתפחה של 25 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
בנתיים, בקערה נפרדת טורפים יחד את מרכיבי הרוטב.
-
07.
שופכים את הרוטב מעל הלחמניות התפוחות.
-
08.
מפזרים מעל שומשום ומשאירים להתפחה של 5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
09.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות, 25-30 דקות.
טיימר מופעל