רביולי גבינות עם פטריות מוקפצות וקציפת פטריות
רביולי תוצרת בית, חגיגי וטעים

המרכיבים ל 10 מנות:
- 2 כוסות מים
- 100 גרם (1/2 חבילה)חמאה
- 1 כפית מלח
- 4 כוסות קמח
- 4 חלמונים
- 125 גר'(1/2 קופסה) גבינת פטה
- 100 גרם (כ-1/2 גביע) גבינת שמנת
- 100 גרם (1/2 חבילה) פתיתי גבינה צהובה
- 3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 3 בצלים פרוסים
- 1 סלסילת פטריות פורטבלו
- 1 סלסילת פטריות שמפניון
- 500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
- 1 תפו"א גדול
- 50 גרם (1/2 חבילה) חמאה
- 1 שן שום כתושה
- 3 פטריות שיטאקי מיובשות מושרות ב-1/2 כוס מים חמים.
- מלח
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק:
-
02.
מביאים את המים לרתיחה בסיר בינוני.
-
03.
לאחר שרתח, מוסיפים את הקמח, החמאה והמלח, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
-
04.
מעבירים את הבלילה לקערת המיקסר ומוסיפים את החלמונים אחד אחד.הכנת המלית:
-
05.
מערבבים את חומרי המלית, טועמים ומתבלים לפי הטעם.
-
06.
מרדדים את הבצק דק, קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ ושמים כפית מהמלית במרכז.
-
07.
מכסים עם עיגול נוסף ומהדקים את שולי הבצק להידוק מושלם.כדאי למרוח את שולי הבצק במעט מים.
-
08.
מחממים סיר עם 4 ליטר מים וכף מלח.
-
09.
מבשלים את הרביולי עד שהם צפים. כל פעם 5 יחידות.
-
10.
מעבירי למסננת ומשמנים קלות.הכנת הפטריות:מטגני את הבצל להשחמה ומוציאים לכלי. מטגנים את הפטריות להשחמה כל סוג בנפרד ומעבירים לכלי.הכנת הקציפה:
-
11.
מבשלים את מרכיבי הקציפה כולל הפטריות ומי ההשריה כ-40 דקות או עד לריכוך תפוחי האדמה.
טיימר מופעל
-
12.
טוחנים עם בלנדר ידני או במעבד מזון.להגשה:
-
13.
מסדרים 2 כפות מתערובת הפטריות והבצל. מעל מניחים 3 יחידות רביולי ושופכים מסביב את קציפת הפטריות.
-
14.
מקשטים עם בצל ירוק חתוך לאלכסונים.