לזניה קרפ במילוי תרד ופתיתי טריו - מאת רחלי קרוט | השף הלבן

לזניה קרפים במילוי תרד ופתיתי טריו

מכירים את עוגת הקרפים המתוקה והטרנדית? אז קבלו את הגרסה המלוחה שלה שהיא סוג-של לזניה מרשימה וטעימה במיוחד. מתכון של רחלי קרוט מתוך חוברת שבועות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
מתכון לזניה קרפים במילוי תרד
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל15 מנות:

לרכישה >>
לקרפים:
  • 4 ביצים L
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב תנובה 3%
  • 1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
לשימון:
  • 2 כפות שמן או תרסיס שמן
למלית:
  • 1 שקית (300 גרם) פתיתי טריו השף הלבן
  • 2 גביעים (550 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 24%
  • 1/2 צרור עירית קצוצה דק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
להרכבה:
  • 1 שקית (800 גרם) מדליוני תרד "סנפרוסט" מופשרים וסחוטים היטב
  • 1 קופסה (400 מ"ל) עגבניות מרוסקות
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 22-24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הקרפים: שמים בקערה בינונית את כל המרכיבים וטורפים היטב לבלילה אחידה.

  • 02.

    משמנים קלות מחבת בקוטר 24-22 ס"מ ומחממים. יוצקים לתוכה מהבלילה כך שתכסה את תחתית המחבת בשכבה דקיקה ואחידה. מטגנים כ-2 דקות מכל צד ומוציאים לצלחת מרופדת בנייר אפייה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מערבבים את הבלילה שבקערה ויוצקים קרפ נוסף למחבת. מכינים כך את כל הקרפים (כ-16 יחידות). מניחים לצינון.

  • 04.

    המלית: מניחים בצד בקערית 2 כפות מגבינת הטריו ושמים את היתר בקערה גדולה. מוסיפים את גבינת הנפוליאון, העירית, המלח והפלפל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

  • 05.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.

  • 06.

    ההרכבה: מניחים בבסיס התבנית קרפ, מורחים עליו 2 כפות מתערובת הגבינות. מפזרים מעל מעט תרד וכף מרוטב העגבניות, בשכבה דקה ככל האפשר. מניחים מעל קרפ נוסף. מכינים כך את כל השכבות ומסיימים עם רוטב העגבניות. מפזרים מעל את פתיתי הטריו ששמרנו בצד.

  • 07.

    אופים 40-30 דקות, עד שהלזניה מזהיבה. מוציאים ומניחים לצינון לכמה דקות. מחלצים מהתבנית ומגישים חם לצד סלט טרי.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    בתאבון!

הידעת?

טיפ: את עלי הלזניה מחליפים במקרה הזה קרפים תוצרת בית. חשוב להתאים את קוטר המחבת והתבנית זה לזה.

הכנת? כאן מדרגים
(9)