שקשוקה עם עגבניות וחצילים, מתכון לשקשוקה נהדרת | השף הלבן

שקשוקה עם עגבניות וחצילים

שקשוקה עשירה בטעמים. החצילים מתבשלים בתוך רוטב עגבניות ארומטי וקצת חריף וכשהם רכים וספוגים בטעמים מצטרפות למחבת ביצים וגבינות. מתכון לארוחת שקשוקה נהדרת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה עם עגבניות וחצילים
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 2-4:

מרכיבים
  • 1 חציל קטן חתוך לקוביות בגודל 1.5 סמ"ר
  • מלח, פלפל
  • 1 כף שמן זית
  • 2-4 ביצים (או חלמונים)
  • 3 כפות בולגרית או פטה "פיראוס", מפוררת
  • 3 כפות פתיתי "עמק"
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
  • 1 בצל קלוף קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 קופסא (400 גרם) עגבניות קצוצות דק
  • 1 קופסא (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4-1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
  • מלח, פלפל
גודל תבנית: מחבת

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    ממליחים ומפלפלי את קוביות החציל. מחממים שמן במחבת ומטגנים את קוביות החציל 3-4 דקות עד שהזהבה (החציל לא צריך להיות עשוי לגמרי. הוא ימשיך להתבשל ברוטב).

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מוסיפים למחבת כף שמן זית ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד תחילת הזהבה. מוסיפים שום, מערבבים ומטגנים 10 שניות. מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה קטנה, מכסים ומבשלים 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוסיפים חציל ומבשלים 10-15 דקות נוספות עד שהחציל רך והרוטב הצטמצם מעט (אם במהלך הבישול התאדו כל הנוזלים והרוטב מתחיל להכרך, מוסיפים 1/4 כוס מים). טועמים ומתקנים תיבול.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    שוברים את הביצים לתוך הרוטב, מפזרים גבינה בולגרית וצהובה, מכסים ומבשלים 5-15 דקות לפי דרגת העשייה הרצויה. מגישים עם לחם או חלה לטבילה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.