פריטטה תרד
כמות הביצים מותאמת לסיר ברוחב 28-30 ס"מ. אפשר לחצות את כמויות המרכיבים ולהכין במחבת או בסיר קטן יותר. מכיוון שהגבינה מלוחה אין צורך להמליח
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: גל בן זאב
עיצוב: אינה גוטמן
המרכיבים לפריטטה בקוטר 28-30 ס"מ, 8 מנות:
- 6 ביצים גדולות
- 150 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" - מפוררת
- 2 בצלים סגולים בינוניים, קלופים ופרוסים דק
- 2 חבילות תרד טרי, שטוף ומסונן (ניתן להחליף במדליוני תרד סנפרוסט)
- אפשרות: פלפל שחור גרוס דק/גס
- לטיגון: 2-3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
בקערה בינונית טורפים 6 ביצים במטרף ידני.
-
03.
מוסיפים גבינה בולגרית מפוררת ומעט מאוד פלפל שחור גרוס.
-
04.
מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר רחב בקוטר 30 ס"מ (שמתאים גם לתנור) על אש גבוהה.
-
05.
כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הסגול הפרוס ומטגנים עד להזהבה טובה.
-
06.
מוסיפים את עלי התרד ומטגנים-מערבבים במשך דקה או עד להתרככות העלים.
-
07.
מוסיפים את תערובת הביצים לסיר, מערבבים ומטגנים מבלי לערבב במשך 2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מעבירים את הסיר למרכז התנור ואופים במשך 30 דקות או עד להתייצבות (כשמרכז הפריטטה אינו רוטט) והופעת סימני צריבה יפים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים