מתכון פריטטה תרד | השף הלבן

פריטטה תרד

כמות הביצים מותאמת לסיר ברוחב 28-30 ס"מ. אפשר לחצות את כמויות המרכיבים ולהכין במחבת או בסיר קטן יותר. מכיוון שהגבינה מלוחה אין צורך להמליח

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פריטטה תרד
צילום: גל בן זאב עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים לפריטטה בקוטר 28-30 ס"מ, 8 מנות:

  • 6 ביצים גדולות
  • 150 גרם גבינה בולגרית "פיראוס" - מפוררת
  • 2 בצלים סגולים בינוניים, קלופים ופרוסים דק
  • 2 חבילות תרד טרי, שטוף ומסונן (ניתן להחליף במדליוני תרד סנפרוסט)
  • אפשרות: פלפל שחור גרוס דק/גס
  • לטיגון: 2-3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    בקערה בינונית טורפים 6 ביצים במטרף ידני.

  • 03.

    מוסיפים גבינה בולגרית מפוררת ומעט מאוד פלפל שחור גרוס.

  • 04.

    מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר רחב בקוטר 30 ס"מ (שמתאים גם לתנור) על אש גבוהה.

  • 05.

    כשהשמן חם מוסיפים את הבצל הסגול הפרוס ומטגנים עד להזהבה טובה.

  • 06.

    מוסיפים את עלי התרד ומטגנים-מערבבים במשך דקה או עד להתרככות העלים.

  • 07.

    מוסיפים את תערובת הביצים לסיר, מערבבים ומטגנים מבלי לערבב במשך 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    מעבירים את הסיר למרכז התנור ואופים במשך 30 דקות או עד להתייצבות (כשמרכז הפריטטה אינו רוטט) והופעת סימני צריבה יפים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(7)