מצת בוקר עם גבינה, ירקות וביצת עין
רעיון מקורי להגשת ארוחת בוקר בפסח: על מצה, שתספוג את כל המיצים הנהדרים ותהיה רטובה וטעימה. אם תניחו ביצה חמה על גבינת עמק, תקבלו גם בונוס של גבינה נמסה!
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נעמה רן
עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל 1:
- 1 מצה
- 1 כפית חמאה או שמן
- 1 ביצה
- 2 כפות קוטג' תנובה
- חופן פתיתי גבינת "עמק"
לסלט הירקות:
- 1 עגבניה קצוצה דק
- 1 מלפפון קצוץ
- 1/2 פלפל קצוץ
- כף פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
- 2 כפיות מיץ לימון
- 2 כפיות שמן זית
- מלח
גודל תבנית: מחבת
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים ומערבבים את מרכיבי הסלט. לשדרוג, ניתן גם לקרוץ את
-
02.
הירקות בצורות שילדים אוהבים.
-
03.
מניחים מצה בצלחת גדולה ומניחים עליה פתיתי עמק.
-
04.
מוסיפים לידה את הקוטג' ואת הירקות.
-
05.
מחממים חמאה במחבת ומכינים ביצת עין (או כל ביצה שאוהבים). מניחים את הביצה על
-
06.
גבינת העמק ומגישים.
-
07.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים